zeilvakantie-kroatie-trogir-49.jpeg

Een geweldig avontuur en adembenemende natuurgebieden

Zeil samen met je gezin door Noord-Dalmatië en geniet van vele prachtige natuurgebieden, omringt door een helderblauwe zee. Ontdek tijdens deze Family Sailing-tocht de paradijsjes onder de zon, gelegen in de nationale parken die dit zeilgebied zo bijzonder maken.

Vaar naar afgelegen baaien en verborgen stranden in de Kornati, spot dolfijnen en bezoek de adembenemende Krka-watervallen. Geniet van de rijke cultuur en historie en vergeet niet jullie zeilreis af te sluiten met een familiebezoek aan het indrukwekkende Zee Orgel van Zadar om te luisteren naar de muziek van de zee.

Populair vaargebied

Niet voor niets is het vaargebied rond Sukosan zo populair: rustige wind, zonnig en warm in de maanden mei tot en met september, heel veel eilandjes, afwisseling tussen klein en groot, lokaal en bruisend. In het hoogseizoen is het een populaire bestemming, maar omdat er zo véél ankermogelijkheden, baaien, eilanden en dorpjes zijn, merk je dat niet op het water of op de eilanden.
...

Data en Prijzen

- Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
- Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
- Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
- Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
- Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
- en linnengoed aan boord.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50),
- SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
- calamiteitenfonds (€ 2,50),
- toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.d.),
- vervoer of vliegtickets naar Kroatië,
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..

Bijzonderheden of afwijkende data

Wil je advies of heb je vragen over andere mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je deze reis wilt boeken inclusief vluchten. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

... ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen zowel met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet als met families die zeilervaring hebben op bijvoorbeeld open of kleine boten, en die graag met een schipper flottielje zeilen.

Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties. Amorgos schippers zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is daarbij de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden.

Door het jaar heen trainen we met elkaar op het Markermeer vanuit Marina Muiderzand. Een deel van de schippers ontwikkelt zich verder tijdens de instructeursopleiding jachtzeilen non-tidal om CWO cursussen in Nederland te kunnen geven. En de meest ervaren zeilers stromen door naar de CWO tidal opleiding om al instructeur gevorderden cursussen en oceaan oversteken te kunnen maken.

Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Zeilen op het moederschip

Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

De groep

De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

De reis

De reis maken jullie op eigen gelegenheid. De gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is met eigen vervoer of vliegen naar Zadar of evt. Split en daar met een taxi naar de jachthaven Marina Dalmacija in Sukosan.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Met de auto

Kom je met de auto, rijd dan in marina Dalmacija naar pier 3. In de buurt van die pier is een bewaakte parkeerplaats en parkeergarage (video-bewaking) tegen betaling.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets naar Zadar of evt. Split op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Marina Dalmacija, Sukosan

Vanaf het vliegveld in Zadar rijd je in 20 minuten met de taxi naar de jachthaven Marina Dalmacija in Sukosan. In de omgeving van de haven zijn een aantal winkels en restaurantjes te vinden. Voor meer faciliteiten ga je naar Zadar: een mooi centrum, winkels, boulevard, hotels en appartementen, bars, terrassen, restaurants, etc..

In Marina Dalmacija ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Marina Dalmacija, Sukosan
Aankomst: Marina Dalmacija, Sukosan

Slaapplaatsen aan boord

Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. 3-5 persoons Family Sailing reizen varen meestal op een zeiljacht met drie hutten en 1 slaapplaats (kooi) in de kajuit.

Eén van de drie hutten is in gebruik door de Amorgosschipper en de flottieljeleider. Wanneer je met 5 personen deelneemt, slapen er vier personen in 2-persoonshutten en de vijfde in de kajuit.

In sommige gevallen gebruiken we een zeiljacht met 4 hutten.

Kajuitzeiljachten

Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Activiteiten

Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

Noord-Dalmatië

Noord-Dalmatië is het gebied tussen de steden Zadar in het noorden en Sibenik in het zuiden, ook wel de Zadar Riviera genoemd. De Noord Dalmatische eilanden liggen in de Adriatische Zee. De eilanden zijn erg mooi en fotogeniek, afwisselend, groen en ruig. De witte rotsen steken prachtig af tegen het blauwe water. Eilanden als Ugljan, Pasman, Molat, Dugi Otok, Iz en Murter zijn een bezoek waard. In de stadjes en dorpen vind je architectuur, antieke monumenten, kunst in steen, hout en op doek en oude papyrussen. Er liggen vijf nationale parken in deze regio; Paklenica, de Krka watervallen, de Plitvice meren, het noordelijke Velebit-gebergte en de Kornati-eilanden. De watervallen en de Kornati-eilanden mag je zeker niet missen! Ook wanneer je houdt van een terras of een avond stappen op z’n tijd kun je hier aan je trekken komen: Zadar is echt romantisch, Tribunj is een grote toeristische trekpleister en in Tisno op het eiland Murter kun je de hele zomer terecht voor populaire festivals op het strand.

Zadar: Oudheid en moderne bouw

Zadar was de hoofdstad van Dalmatië in de 7e eeuw en heeft deze titel tot 1918 behouden. De stad is rijk aan historische kunstschatten, afkomstig uit verschillende perioden. Zo zijn er Romeinse overblijfselen, middeleeuwse vestingmuren en Venetiaanse paleizen. Het kloppende hart van de stad is het Plein van de Natie. De sfeer is het best te beleven door een avond te flaneren over de Kalerarga, een wijde straat door de antieke stadskern die is versierd met kerken, geplaveide pleinen en smalle steegjes.

Uniek in de wereld is het zeeorgel van Zadar. Dit bijzondere bouwwerk maakt met haar onderwaterpijpen een bijzonder geluid: de muziek van de zee. Het orgel is gebouwd in de vorm van een trap en is een onmisbaar ontmoetingspunt voor bezoekers uit Zadar en omgeving.

Kornati-eilanden: uitzonderlijke schoonheid

Deze eilandengroep bestaat uit meer dan 140 eilanden en wordt gekenmerkt door bizarre rotsvormen en buitengewoon hoge klippen. De meeste eilanden zijn onherbergzame kale vlakten en de randen zijn ware paradijsjes met baaien, grotten en verborgen stranden. Als hedendaagse Robinson Crusoe op zoek naar ruimte en ongerepte natuur vind je hier alles wat je hartje begeert.

Het bosrijke gedeelte ten noorden van de Kornati-eilanden is Telascica-bay natuurpark. Dit gebied is één van de veiligste natuurlijke havens van de Adriatische Zee. Je vindt hier een bijzonder fenomeen: het Mir zoutmeer, waarin het water warmer is dan dat van de omringende zee. Een prachtige plek om voor anker met een glaasje wijn naar de zonsondergang te kijken.

Krka watervallen: het beste van Kroatië

Een rivier door een diep uitgesleten kloof, waar je binnen enkele vierkante kilometers zo’n beetje al het natuurschoon vindt waar het vaste land van Kroatië bekend om staat: trapsgewijze watervallen, glasheldere meren, dicht loofbos, diepe kloven en heftige rotswanden. Dat alles verbonden door prachtpaden, sommige over vlonders pal langs de watervallen. Het nationale park is alleen bereikbaar per (taxi)boot of fiets. Dit is reden genoeg om in deze regio te willen zeilen.

Dag 1 Aankomst Sukosan

Sukosan is goed te bereiken met de auto: er ligt sinds een aantal jaar een snelweg van noord naar zuid op een paar kilometer afstand van Sukosan. De jachthaven heeft veel faciliteiten en is de grootste charterhaven in dit gebied. Zo’n vijf kilometer naar het noorden ligt Zadar.

’s Avonds lekker uit eten in Sukosan aan het water. Daarna kan je nog wat drinken op één van de vele gezellige terrassen. Vannacht slaap je aan boord op kabbelend water!

Dag 2 Sukosan – Muline

De eerste dag zeilen we tussen het eiland Ugljan en de stad Zadar door naar het noorden. Eerst de boot zeilklaar maken, dan afvaren, de zeilen omhoog en de motor uit, het heerlijke genieten kan beginnen: zeilen, zonnen, chillen, kletsen of wat lezen, genieten van de omgeving, de strakblauwe hemel en een zachte bries. Wat is vakantie toch fijn!

Onderweg laten we het anker zakken in een mooie baai om het ankeren uit te proberen en een verfrissende duik te nemen.

Het dorp Muline ligt in een rustige baai. Een plekje met een natuurlijke schoonheid: een handvol huizen, kleine haven, kiezelstranden en uitzicht op de glooiende eilanden in de omgeving waar de zon haar dagelijkse kleurenspel toont.

Na een dag zeilen, genieten we hier van een ankerbiertje. Vanavond kiezen we uit barbecueën op de kade, de enige pizzeria of het enige restaurant.

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 3 Muline – Veli Rat

Vandaag steken we tussen verschillende grote en kleine eilanden (Sestrunj, Molat) door naar het meest westelijke eiland: Dugi Otok. Een groot en vooral langgerekt eiland dat de opgebouwde golven van de Adriatische Zee tegenhoudt.

De plek waar wij aanleggen op Dugi Otok is prachtig en ongerept: Veli Rat ligt aan een diepe baai middenin in een natuurgebied. Het is een piep klein vissersplaatsje daar waar de weg zo ongeveer ophoudt. Onderweg kun je snorkelen bij een halfgezonken vrachtschip of in oude U-boot grotten.

Vanavond de eerste zonsondergang en als je een klein stukje over het eiland wandelt dan kun je hem in de zee zien zakken... Prachtig!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 4 Veli Rat – Iz Veli

’s Ochtends als eerste een duik in het kraakheldere water… Beetje koud, maar wel direct wakker! Opdrogen in de zon op het dek en rustig aan ontbijten in dit paradijsje….

De afstanden zijn meestal niet groot, daardoor hebben we ook vandaag weer alle tijd om zeilend te zoeken naar een mooie baai om te relaxen, zwemmen of te lunchen. De keuze is reuze: Dugi Otok en het buureiland Zverinzac liggen bezaaid met baaien.

Maar je kunt ook kiezen juist in de ochtend naar de snorkelplek bij het gezonken vrachtschip te varen: waarschijnlijk staan er nog geen golven en dat maakt het makkelijker om dichtbij te komen te ankeren.

In de middag zeilen we naar het eilandje Iz, waar we aanleggen aan de kade in het plaatsje Iz Veli. Hier leeft het! Het dorpje ligt rondom een diepe baai met aan beide zijden boten. Je vindt er een paar winkels, een zeilshop, gezellige restaurants en café’s. We eten de beste biefstukken van Kroatië als we de eigenaar van ons restaurant mogen geloven.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 5 Iz Veli – Telascica

Je kan vanochtend invullen zoals je zelf wilt; langzaam wakker worden in de zon op het dek, zwemmen of snorkelen bij de strandjes net buiten de haven, een ijsje of koffie op het terras, een wandeling. Doe waar je zin in hebt!

De tocht van vandaag brengt ons naar de noordzijde van de Kornatie archipel: een bijzonder natuurgebied met meer dan 140 ruige eilanden. De eilanden hebben mooie baaien en nauwe doorgangetjes, we houden de dieptemeter vaak in de gaten!

Wij zeilen naar de Telascica baai. Dit is één van de mooiste beschermde gebieden van Kroatië. Je vindt er glashelder water. Perfect om te snorkelen en prachtige plekjes voor een uitgebreide lunch.

We leggen in de middag ons jacht aan een meerboei om een uitstapje te maken naar een zoutmeer. Na een korte wandeling heb je een waanzinnig uitzicht vanaf de kliffen over de Adriatische zee en de Kornati eilanden.

Vanavond gaan we voor anker in een mooi beschut stukje van de grote baai dat ook wel Mangrovica wordt genoemd. Daar kunnen we prima eten aan de wal in een konobo met een leuke sfeer. En na afloop is het werkelijk genieten van het uitzicht op de baai of –nog mooier- vanaf één van de topjes in de buurt. Wie durft kan straks nog een stukje zwemmen bij maanlicht!

Afstand: ca. 16 mijl

Dag 6 Telascica - Bribinj

Vandaag een relatief lange tocht, terug naar het noorden. We navigeren eerst tussen smalle doorgangen van de Kornati-eilanden, vervolgens op ruim water varen we langs het eiland Iz richting Bribinj.

Onderweg heb je weer alle keuze: doorzeilen op de wind en ondertussen chillen op het dek met de wind door de haren, of mooie baaien op zoeken en “toeren” in dit prachtige landschap.

Een stukje voorbij Bribinj liggen grotten voor onderzeeboten... spannend en leuk om te naar toe te varen. Het dorpje zelf ligt op het eiland Dugi Otok. Het heeft een noordelijke en zuidelijke baai.

De wind bepaalt welke baai onze overnachtingsplek zal zijn, maar de zuidbaai heeft onze voorkeur. Dat is een plekje met een natuurlijke schoonheid: een kleine haven, wandelpaden met groene pijnboombossen, een terras vol bloemen en het restaurant van Antonio waar goede vis wordt klaargemaakt.

Afstand: ca. 20 mijl

Dag 7 Bribinje – Sukosan / Zadar

Een heerlijk stuk zeilen, via de kustlijn van Ugljan linksom of rechtsom het eiland terug naar Sukosan. Onderweg vind je een aantal baaien om te stoppen voor lunch, een duik of een dutje op het dek.

Op het einde van de dag zeilen richting de haven van Sukosan voor een afsluitende borrel op de kade. Voor degene die nog energie over hebben: eerst lekker uit eten, daarna flaneren of uitgaan in Zader; een prachtige stad met drukke pleintjes en straten, een boulevard aan de zee en mediterrane, ongedwongen sfeer.

Afstand: ca. 18 mijl

Wat anderen vinden?

Family Sailing Sukosan (3-5 pers)

Anoniem

Super leuke eerste ervaring met een Zeilvakantie. We doen dit zeker nog eens na training op een eigen boot.

Henri Reinders

Zonder enige zeilervaring stapte wij bij Saskia aan boord. Dankzij haar enthousiasme hebben wij een zeer leerzame en geweldige zeilweek gehad. Het was fantastisch, het leren zeilen, loopplankenrace, het skippyballen en de gezelligheid aan boord en aan wal.

Patrick Schilder

Als je niet kunt zeilen is het zeilen op het moederschip met een schipper zeker een te overwegen optie. Je komt op de mooiste plekken, kunt leren zeilen en ontmoet mooie mensen! Wat een top week!!!

Anoniem

Prima schipper, veel mogen zeilen en geleerd!

Anoniem

Meereizen met het moederschip van een flottielje is een aanrader voor wie zich wil "laten zeilen". Besef wel dat de vrijheid beperkt is en je als laatste uitvaart en als eerste aankomt. Of je al dan niet overdag ergens aanmeert en/of uitleg krijgt over het zeilen en al dan niet betrokken wordt hangt af van de schipper. Het flotielje gebeuren is fijn door de interactie met de andere boten.

Stéphanie Dobbelaere

Fantastische ervaring! Flottieljevaren is super leuk voor volwassenen en kids! We doen volgend jaar weer mee!

Anoniem

Hebben een gezellige week gehad! Flottieljeleider had iets meer actief mee kunnen helpen aan boord, denk aan afwas of een keer koken etc. Nu voelde het alsof hij de hele week ‘ onze gast’ was. De schipper deed dit goed. En jammer om met als er net wind was om te zeilen, naar de haven te gaan. Dit gold vooral de laatste dag toen we al vroeg in de haven lagen. Dat vonden we erg jammer.

Mark Verschuren

Leuke week gehad, heerlijk weer, leuke groep en goed en kundig personnel van Amorgos. Lekker gezeild en leuke dorpjes en baaitjes aangedaan. Lekker gegeten in de verschillende restaurants.

Eric Sonnevelt , Rotterdam

'Voor ons was het de eerste keer. Je moet dan afgaan op de positieve en leuke verhalen die je hoort en leest.
Nu na deze ervaring kunnen wij zeggen dat alles waar is.
Het is een actieve vakantie door het zeilen, je ziet veel van de omgeving doordat de flottiele begeleider mooie plekken uitzoekt. Je bent op jezelf maar aan het einde van de dag gezellig met de groep. En als je geen zin hebt om aan het einde van de dag je niet aan te sluiten, dit omdat je zelf iets wilt ondernemen,kan dit ook. Het blijft uniek dit te doen.'

Jolanda, Berkel en Rodenrijs

'We hebben een heerlijke zeilweek gehad. We hadden een zeer ervaren schipper aan boord. We zijn naar hele mooie baaien geweest.
'

Sanne Heijnen , Nuenen

'Wat hebben wij een geweldige week gehad. Veel gezelligheid aan boord met onze schipper en flottieljeleider. Totaal verschillende mensen, maar ze vulden elkaar goed aan. Niet te lange afstanden zeilen en af en toe een stuk op de motor. Voor anker in een baai en hup in het heerlijke water. Omdat wij op het moederschip voeren, waren we altijd als een van de eersten in de haven. Geen stress bij het aanleggen, altijd hulp bij de hand. Superleuk om vervolgens de anderen te zien aankomen. In de havens lagen we meestal aan moringlijn aan de steiger. Onze voorkeur was echter een moringboei. Kon je daarna met je motorbootje naar de wal. Of zwemmen naar de andere boten met je zwemband. Het sanitair in de havens was erg netjes met heerlijke warme douches. Je betaalt wat, maar dan heb je ook wat. De havens zijn namelijk erg prijzig. '' s avonds vaak uit eten met de groep. De flottieljeleider had alle restaurants prima geregeld. Wij hebben ook enkele keren zelf aan boord gekookt. Onze kinderen van 7 en 9 hebben ook volop genoten. Snorkelen in de baai, spelen met vriendjes op de boot of aan de wal, meehelpen aan boord en niet te vergeten, slapen onder de sterren op het dek. Wat een ervaring. Hopelijk volgend jaar weer! '

Cramer vd Bogaart, Utreht

'In 1 woord geweldig! De deze vakantie ging alle verwachtingen te boven. In de eerste plaats doordat alles goed geregeld was, en we het geluk van een leuke flottiele groep hadden. Het belangrijkste echter waren de schipper en flotielle leider die, betrokken, vriendelijk, gezellig en ongelofelijk aardig waren en lief voor de kinderen. Hierin is het cijfer 10 eigenlijk nog te laag, en zou een 10+ beter zijn, want dit kan en mag je niet verwachten van mensen. Alle lof voor Rik en Jaring!'

Linda Nieuwenhuizen, Nieuwkoop

'Onze allereerste zeilervaring. En wat hebben we genoten. Van de mooie route in Kroatie, van de superleuke sfeer aan boord, van alles wat we geleerd hebben, van de andere gezinnen in onze flottielje, van onze schipper en flottieljeleider, die zoveel extra''s brachten....
Deze vakantie staat voor ons op nr. 1, we hebben heimwee!'

Schafer, Utrecht

'we hebben een fijne tijd gehad met een leuke groep'

C.Niessen, Hoogerheide

'Wij hadden helemaal geen zeilervaring, dus voor ons een hele nieuwe ontdekking om vakantie te vieren. Dat gevoel was er al direct toen we uit de haven vertrokken. Natuurlijk onmisbaar door onze schipper en flottieljeleider. Het is een onvergetelijke week geweest. We zijn op prachtige plekjes geweest waar je anders nooit komt. Heerlijk relaxed. Na deze week weten we een beetje hoe je moet zeilen, dat hebben we toch kunnen ervaren. We zouden het zo weer doen.'

Yvonne Verhoeven, Sint Oedenrode

'We hebben samen met onze 3 kinderen, tweeling van 7 en een zoontje van 10 jaar een heerlijke zeilweek gehad in Kroatië, mede dankzij een goede organisatie van Amorgos. '

Tom Bregman, Utrecht

'Na een driedaagse cursus bij Amorgos hebben wij een 8 daagse family sailing flottielje geboekt in Kroatië en het was een bijzondere vakantie. Na 10 minuten waren de kinderen al met de andere kinderen aan het spelen en ook wij hebben genoten van het zeilen, de gezelligheid in de groep en de prachtige omgeving. Op een prettige manier hebben we veel bijgeleerd van de schipper aan boord. We voelen ons nu comfortabel genoeg om een volgende keer zelf te zeilen. Uiteraard met een instructiedag vooraf. We gaan het zeker nog eens doen. '

Schaaf, Heemstede

'Onze eerste zeilvakantie bij Amorgos is goed bevallen. Met Bart als schipper en Maartje als Flottieljeleider en onze drie kinderen was het druk maar enorm gezellig aan boord. Bart en Maartje hebben ons enorm veel geleerd op zeilgebied. Daarbij was het contact met de anderen uit de flottielje enorm leuk. Ook de kinderen (22,20 en 14 jaar) vermaakten zich prima. Zeker een vakantie om nog een keer te herhalen:)'

fam. Avontuur,

'We hebben genoten van deze mooie zeilreis tussen de eilanden voor de kust van Kroatië. Begin april zijn we naar de informatiedag van Amorgos geweest. Het hele gezin werd gelijk enthousiast en alle twijfels voor het boeken van deze reis verdwenen. Voor meezeilen is inderdaad geen zeilervaring nodig. Onze dochters hebben veel vriendinnen kunnen maken. Het delen van de boot met de schipper en de flottieljeleider hebben we positief ervaren. Het was erg gezellig. We hebben ook wat leren zeilen met zo''n grote boot. Onze volgende uitdaging is zelf als schipper deze reis nog eens te maken! '

Freek Veenendaal, Arnhem

'Amorgos Familiezeilen:
We zochten een "actieve" vakantie, zomaar gegoogled en bij Amorgos terecht gekomen. En dat bleek een schot in de roos kunnen wij achteraf zeggen (na dag 1 al, trouwens). Het was in een woord: Fantastisch!! Relaxen en genieten van het uitzicht vanaf de boot met schipper aan het roer of zelf zeilen, helemaal top!! Pret met de kids achter een touw aan de boot, met flottielje in havenrestaurantje eten of "Amerikaans" gezamenlijk in een mooi baaitje. Wat ik ervan vond? Dat ik nu zelf cursus zeiljacht varen CWO 1&2 ga doen zegt denk ik genoeg!! '

Fam. Buijtenhuis, Soest

'We hebben de Family Sailing (vader, moeder, dochter van 15 jaar, zoon van 13 jaar) vanuit Sukosan gemaakt en hebben daarbij de middenroute gevaren. Wat een mooie en afwisselende route was dit. De ene avond kwamen we aan in een haventje, de volgende dag waren we in een baai om te overnachten. En elke avond kregen we de kans om lekker (en niet te duur) met de groep of individueel uit eten te gaan. De sfeer aan boord was erg gezellig en goed. De schipper heeft ons (wij hadden allen nog nooit gezeild) wat kneepjes van het zeilen bijgebracht. Iedere dag hebben we er wat bijgeleerd en na een week zou je kunnen zeggen dat we al aardig op weg zijn om een keertje zelf te kunnen zeilen. Een aanrader voor iedereen (dus ook als je nog nooit hebt gezeild!!!)'

lineke maat, apeldoorn

'Prachtig zeilgebied, veel kleine baaien en rustige dorpjes op onbekende eilanden. Qua wind zeer wisselend, maar wel elke dag kunnen zeilen. '

fam Reitsma, Harderwijk

'Het was heel leuk om te zeilen in een flottielje. Zeker voor de kinderen. We zeilden overdag met ons eigen gezin en kwamen soms in een baai 's middags andere boten tegen en in elk geval in de baai waar we overnachtten. Dan konden alle kinderen samen snorkelen, spelletjes doen enz.. Ook voor de ouders was het gezellig. '

Fam. Nagel, Zeist

'De zeilvakantie was super, zeer goed bevallen met een top crew: Martijn die alle aandacht had om onze kinderen zeilen te leren, goede instructies, geduld en humor en durf om ons alleen er voor laten gaan! Liselot, onze fantastische flottielje begeleidster met aandacht voor iedereen! Geweldige sfeer op boot. Echt top! Een echte aanrader.'

Yvette Doorackers, Den Haag

'We hebben een geweldige week gehad met Henriette en Pieter. Het was een onvergetelijke ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar. '
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod