zwerftocht-kanaaleilanden-001.jpg

Zwerftocht rond de Kanaaleilanden, 10 dagen

Dit is een echte zwerftocht! Voor beginnende en gevorderde zeilers die op zoek zijn naar een bijzonder vaargebied. Een tocht die vertrekt vanuit het stadje Granville of vanuit Cherbourg aan de Franse kust bij de Kanaaleilanden. We brengen je daar met een busje vanuit Muiderzand via de autoroute.

In 10 dagen zeil je op de 'Simaia' - een snelle Dehler 44 - naar bijzondere eilanden met grote verschillen tussen eb en vloed...

De Kanaaleilanden liggen dichter bij Frankrijk dan bij Engeland. Toch spreken ze er Engels. Ze rijden er links en je betaalt er met het Britse pond. De Kanaaleilanden behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar zijn semi-onafhankelijke staten van het Brits Kroongebied. Een niet alledaagse bestemming!
...

Prijs en data

We zeilen in juli en augustus 6 keer een "ervaringstocht Kanaaleilanden" in 4 verschillende versies. Kijk in het overzicht voor de andere tochten naar de Kanaaleilanden. Neem gerust contact op om te overleggen.

Inbegrepen

De prijs van de ervaringstocht is per persoon en inclusief:
- reis Muiderzand - Granville en omgekeerd per mini-bus,
- overnachting inclusief ontbijt op de heenreis in Caen,
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren schipper.

Niet inbegrepen:

- maaltijden,
- havengelden,
- brandstof,
- annuleringsverzekering,
- bijdrage aan de boordkas.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of ben je met een grotere groep, neem gerust contact met ons op voor maatwerk oplossingen. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Voor wie zijn de zwerftochten Kanaaleilanden?

Eén ding is zeker bij iedere ervaringstocht: je zult genieten van zeilen! Deze tocht hoeft niet per se uit langere dagen aan boord te bestaan. Al we gaan er natuurlijk wel vanuit dat iedereen aan boord graag wil zeilen. Maar de afstanden tussen de eilanden en de Bretonse Kust zijn goed te overzien. Wel zijn we deels afhankelijk van het getijde, waardoor we misschien 's avonds in de schemer of 's ochtends in het ochtendgloren stukken zeilen.

Op zee kan het altijd waaien. Wanneer er dan ook stroom staat, reven we soms de zeilen. Daarbij kan het zijn dat je aangelijnd op het dek werkt en dan is enige ervaring handig. Als je zelfstandig kunt functioneren als roerganger is dat vooral hartstikke leuk om ook hier te doen. Deze ervaring of dit niveau is op de drie 10-daagse zwerftochten niet nodig.

Wanneer je voor uitdagend avontuur komt en van intensief zeilen houdt, overleg dan eens of één van de andere drie tochten iets voor je is. De one-ways Muiderzand - Kanaaleilanden en omgekeerd of de gevorderden zwerftocht Cherbourg - Zuidwest-Engeland.

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan een ervaringstocht is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de ervaringstochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent dus eigenlijk nooit de enige alleengaande op een ervaringstocht.

Voorbereiding

Voor de meeste ervaringstochten hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Groepen

Ben je met z'n drie of meer dan kun je een ervaringstocht Kanaaleilanden als groepsreis boeken. Je weet dan zeker dat er geen andere deelnemers bij je aan boord komen en hebt meer invloed op de inhoud en route van de tocht.

Afhankelijk van het zeiljacht varen we met maximaal 6 deelnemers per zeiljacht.

Op- en afstaptijden

De zeilvakantie start vanuit Marina Muiderzand. Daar vertrekt de minibus op de opstapdag om 9.30 uur. De volgende ochtend - na een overnachting en ontbijt in Caen - stap je aan boord voor de kennismaking met je schipper(s) en nadat we de tocht hebben voorbereid en voldoende eten en drinken hebben ingeslagen kunnen de trossen los. Op de afstapdag stap je 's ochtends in Frankrijk van boord en rijden we met de minibus terug naar Muiderzand. Afhankelijk van verkeersdrukte zullen we daar vroeg in de avond aankomen.

Wat anderen vinden?

Zwerftocht Bretonse Kust & Kanaaleilanden

Jan-Peter Laribij, Soest

'Fantastische reis en veel geleerd over getijden en stroming. De eilanden zelf zijn heel mooi en met het weer dat wij hadden (11 dagen zon) doet het gebied nauwelijks onder voor de Middellandse zee.'

Wanda, Rotterdam

'Geweldige sportieve tocht, meerdere malen ''s nachts gevaren, veel mijlen gemaakt. Specifiek was Little Sark prachtig, waar we een stuk gelopen hebben en heerlijk geluncht.
Aan boord was het gezellig en er werd goed voor elkaar gezorgd.
Overal blauwe plekken, maar het was het meer dan waard!'

Roy Nas, Woerden

'Echt een ervaring...Wij hebben van alles meegemaakt. Van stormachtige wind bij mist in de nacht tot aan in je zwembroek op de boeg met dolfijnen zwemmend onder je voeten...onvergetelijk..'

Mieke , Geulle

'Bijzondere tocht naar de Kanaaleilanden.ik had nog wel wat langer op de eilanden willen rondkijken. De twee schippers wisten een mooie balans te bereiken tussen leren zeilen en genieten. Er was een fijne sfeer aan boord met genoeg aandacht voor eten (haha) en humor. Dank jullie wel.'

Rian Beving, Deventer

'Het is voor mij met recht een ervaringstocht geworden. Het varen met een voor mij onbekende bemanning, het aanschouwen van (wat ik noem) de kermis van stromen die bij elkaar komen (mn tussen Sark en Guernsey) en hoe dat er uit ziet. Daarvoor ben ik meegegaan. Prachtig om te ervaren. Het aandoen van de eilanden Jersey, Sark en Guernsey. M.n. Sark was heel leuk om te ontdekken: aan een mooringlijn afmeren, met de dingy naar de wal, ijzeren trap steil omhoog om dan een authentiek eiland te verkennen. Alleszins de moeite waard!'

Kyra, Den Haag

'Wil je intensief zeilen, op volle zee, door wind en weer, leren navigeren, dolfijnen die met je mee de haven uit zwemmen, genieten van de prachtige omgevingen en van het avontuur (bestemmingen onbekend)? Dan vind jij dit echt een fantastische reis. Ik heb er van genoten! '
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod