zwerftocht-kanaaleilanden-001.jpg

Zwerftocht rond de Kanaaleilanden, 10 dagen

Dit is een echte zwerftocht! Voor beginnende en gevorderde zeilers die op zoek zijn naar een bijzonder vaargebied. Een tocht die vertrekt vanuit het stadje Granville of vanuit Cherbourg aan de Franse kust bij de Kanaaleilanden. We brengen je daar met een busje vanuit Muiderzand via de autoroute.

In 10 dagen zeil je op de 'Simaia' - een snelle Dehler 44 - naar bijzondere eilanden met grote verschillen tussen eb en vloed...

De Kanaaleilanden liggen dichter bij Frankrijk dan bij Engeland. Toch spreken ze er Engels. Ze rijden er links en je betaalt er met het Britse pond. De Kanaaleilanden behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar zijn semi-onafhankelijke staten van het Brits Kroongebied. Een niet alledaagse bestemming!
...

Prijs en data

We zeilen in juli en augustus 6 keer een "ervaringstocht Kanaaleilanden" in 4 verschillende versies. Kijk in het overzicht voor de andere tochten naar de Kanaaleilanden. Neem gerust contact op om te overleggen.

Inbegrepen

De prijs van de ervaringstocht is per persoon en inclusief:
- reis Muiderzand - Granville en omgekeerd per mini-bus,
- overnachting inclusief ontbijt op de heenreis in Caen,
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren schipper.

Niet inbegrepen:

- maaltijden,
- havengelden,
- brandstof,
- annuleringsverzekering,
- bijdrage aan de boordkas.

Offerte op maat - Groepen

Wil je zelf een zwerftocht Kanaaleilanden samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je deze tocht in overleg als groepsreis boeken. Jullie bepalen zelf met wie en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van accommodatie aan boord met een ervaren schipper.

Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons ons of bel ons op telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [1961] => Array
            (
              [pakket_id] => 1961
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [2567] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 2567
                      [element_container] => Array
                        (
                          [3556] => Array
                            (
                              [element_id] => 3556
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [25269] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 25269
                                      [titel_content] => Lastminute aanbieding
                                      [omschrijving_content] => Boek nu een de laatste plaatsen met vertrek op 19 of 26 juli van de 9-daagse Granville-Granville tocht met 50 euro korting!

                                      [sorteervolgorde_content] => 12
                                      [contentcategorie_container] => Array
                                        (
                                          [1] => Array
                                            (
                                              [contentcategorie_id] => 1
                                              [contentcategoriecode] => ALG
                                            )

                                        )

                                    )

                                  [26172] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 26172
                                      [titel_content] => Ervaringstochten rond de Kanaaleilanden
                                      [omschrijving_content] => Op 9 juli vertrekken we met een busje vanuit Muiderzand en rijden na een overnachting in Caen door naar Granville. Daar ligt de 'Simaia' - ons grootste zeiljacht in Nederland - te wachten voor een zwerftocht langs de Bretonse Kust en de Kanaaleilanden... 

Deze tocht is onderdeel van een serie van 6 ervaringstochten: twee one-ways van 12 dagen, twee avonturen tochten voor gevorderde zeilers richting Zuidwest-Engeland en twee 10-daagse zwerftochten rond de Kanaaleilanden. 

Ga je mee?

Alle mogelijkheden op een rij: - Almere - Kanaaleilanden (29 jun) - Zwerftocht Bretonse Kust & Kanaaleilanden (9 jul en 6 aug) - Gevorderden zwerftocht Cherbourg - Zuidwest-Engeland (17 & 27 jul) - Kanaaleilanden - Muiderzand (14 augustus) Het vervoer van en/of naar Muiderzand regelen we met een busje. De one-way tochten en de tocht naar Zuidwest-Engeland kunnen we aanraden voor gevorderde zeilers die hun zeilervaring willen uitbreiden. Avontuur gegarandeerd! Ben je een minder ervaren zeiler, maar niet bang voor avontuur en wil je graag de Kanaaleilanden zien? Kies dan voor één van de 10-daagse zwerftochten. De omstandigheden zijn min of meer gelijk, maar de dagafstanden zijn tijdens de 10-daagse overzichtelijk en we blijven binnen hetzelfde gebied. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [26173] => Array ( [content_id] => 26173 [titel_content] => Zwerven op het tij [omschrijving_content] => We varen overdag, maar de stroming en het tij bepalen deels de planning. Het verschil tussen eb en vloed is hier zo groot dat we in sommige gevallen bij eb de haven niet uit kunnen. Dan kan het nodig zijn dat je 's ochtends voor dag en dauw de zeilen hijst om naar een volgende bestemming te koersen! Met elkaar bespreken we aan de hand van het weer en de getijdentabellen hoe de zwerftocht eruit gaat zien: welke eilanden, welke route, kort of lang ergens blijven liggen en of we de Bretonse Kust mee pakken of ons laten verrassen door die eigenzinnige Kanaaleilanden. We overnachten aan boord. Dat kan in een haven of achter ons anker zijn. Het avondeten doen we in overleg aan boord, in restaurants of in een lokale pub op de wal. [sorteervolgorde_content] => 3 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [26175] => Array ( [content_id] => 26175 [titel_content] => Hoe is dat, zeilen voor de Bretonse Kust? [omschrijving_content] => Op de eerste plaats: flinke stroom mee en flinke stroom tegen! De stroom mee (of tegen) kan oplopen tot 8 knopen... Als je je wilt verdiepen in navigatie op stroom, zit je goed op deze tocht! Samen met de schipper kun je berekeningen maken en als die kloppen zal de stroom ons flink helpen. De bestemmingen in dit gebied spreken tot de verbeelding. Ik noem er een paar:

Guernsey

Het eiland Guernsey met haar bekende 'green lanes' (fietspaden) en het 'cliff path'. Een pad dat je over de ruige kliffen leidt langs Engelse cottages, omhoog spattende zee, zeilboten die voorbij varen met op de achtergrond een witte vuurtoren en het eilandje Herm.

Sark

Een rustiek ini-mini eiland waar de toeristen per fiets of paard-met-wagen op zoek gaan naar Engelse netheid. Iedere local rijdt er op een tractor.

Alderney

Het meest noordelijke eiland voor de kust van Normandië. Het eiland is een kilometer of vijf lang en heeft een door vrijwilligers onderhouden spoorlijn! Super Engels. De winkelstraat heet hier natuurlijk Victoria Street.

Saint Malo

Engels is mooi, maar Frans zeker ook! Saint Malo, een oude stad met een uniek silhouet van gevels, torens en stadswallen. Vroeger berucht als piratenstad: hiervandaan werden Nederlandse schepen overvallen en de buit ging naar de Franse koning. Tegenwoordig een trekpleister, niet ver van het prachtige getijdeneiland Mont-Saint-Michel.

Jersey

Woeste kliffen, prachtige baaien en groene heuvels... Jersey ligt vlak voor de kust van Normandië. Het staat vol met Engelse torens en kastelen. Er leven dolfijnen en je kunt er papegaaiduikers en stormvogels spotten. [sorteervolgorde_content] => 5 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [26176] => Array ( [content_id] => 26176 [titel_content] => Ons vertrekpunt: Granville of Cherbourg [omschrijving_content] => Een oude stad boven op de kliffen met uitzicht op haar eigen archipel: îles Chausey. Grensgebied tussen Engelse cottages en boerderijen en Franse stadsmuren en straten. In de verte liggen Le Mont-Saint-Michel, Saint-Malo en naar het noorden Jersey en Guernsey. Als de weerverwachtingen het toe laten leggen we de eerste dag al aan op één van de Kanaaleilanden.

Alternatief: Cherbourg

Cherbourg heeft één van de betere jachthavens langs de kust van Normandië en Bretagne. Afhankelijk van de gezeilde afstanden en de omstandigheden tijdens de voorgaande tocht is Cherbourg ons alternatief voor Granville. Cherbourg ligt ten noordoosten van de Kanaaleilanden op het schiereiland Contentin. Zandstranden worden afgewisseld met kliffen en landtongen. De vissershavens worden gekenmerkt door het enorme verval in tij. Het eerste, meest noordelijke kanaaleiland - Alderney - ligt op ca. 25 mijl varen vanuit Cherbourg. [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [26177] => Array ( [content_id] => 26177 [titel_content] => Heen en terug met een busje [omschrijving_content] => We zeilen met het zeiljacht de 'Sjmaia'. Deze Dehler Varianta 44 is een erg fijne zeiler. De snelheid en de grootte van dit jacht maken zeilen op open zee zoals het Kanaal, comfortabel. We vertrekken vanuit Muiderzand. Maar de Simaia is dan al in Granville. Met een busje brengen we je naar Caen, op ca. 1,5 uur rijden van Granville of Cherbourg. Na een overnachting en ontbijt in Caen, stappen we de volgende dag aan boord van het zeiljacht en start onze zwerftocht. Op de laatste dag stap je 's ochtends van boord in Granville of Cherbourg en met hetzelfde busje brengen we je terug naar Muiderzand. [sorteervolgorde_content] => 8 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [26180] => Array ( [content_id] => 26180 [titel_content] => Prijs en data [omschrijving_content] => We zeilen in juli en augustus 6 keer een "ervaringstocht Kanaaleilanden" in 4 verschillende versies. Kijk in het overzicht voor de andere tochten naar de Kanaaleilanden. Neem gerust contact op om te overleggen. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) [26182] => Array ( [content_id] => 26182 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De prijs van de ervaringstocht is per persoon en inclusief: - reis Muiderzand - Granville en omgekeerd per mini-bus, - overnachting inclusief ontbijt op de heenreis in Caen, - accommodatie aan boord van het zeiljacht, - zeilkleding, - reserveringskosten, - ervaren schipper. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [26183] => Array ( [content_id] => 26183 [titel_content] => Niet inbegrepen: [omschrijving_content] => - maaltijden, - havengelden, - brandstof, - annuleringsverzekering, - bijdrage aan de boordkas. [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [26184] => Array ( [content_id] => 26184 [titel_content] => Offerte op maat - Groepen [omschrijving_content] => Wil je zelf een zwerftocht Kanaaleilanden samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je deze tocht in overleg als groepsreis boeken. Jullie bepalen zelf met wie en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van accommodatie aan boord met een ervaren schipper. Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons ons of bel ons op telefoonnummer: 036 - 521 82 10. [sorteervolgorde_content] => 3 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2422] => Array ( [subpakket_id] => 2422 [element_container] => Array ( [3465] => Array ( [element_id] => 3465 [content_container] => Array ( [24931] => Array ( [content_id] => 24931 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering: - met hoge dekkingen; - verzekerd bij annulering en vertraging; - en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts. Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen. De premies zijn: Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )

Voor wie zijn de zwerftochten Kanaaleilanden?

Eén ding is zeker bij iedere ervaringstocht: je zult genieten van zeilen! Deze tocht hoeft niet per se uit langere dagen aan boord te bestaan. Al we gaan er natuurlijk wel vanuit dat iedereen aan boord graag wil zeilen. Maar de afstanden tussen de eilanden en de Bretonse Kust zijn goed te overzien. Wel zijn we deels afhankelijk van het getijde, waardoor we misschien 's avonds in de schemer of 's ochtends in het ochtendgloren stukken zeilen.

Op zee kan het altijd waaien. Wanneer er dan ook stroom staat, reven we soms de zeilen. Daarbij kan het zijn dat je aangelijnd op het dek werkt en dan is enige ervaring handig. Als je zelfstandig kunt functioneren als roerganger is dat vooral hartstikke leuk om ook hier te doen. Deze ervaring of dit niveau is op de drie 10-daagse zwerftochten niet nodig.

Wanneer je voor uitdagend avontuur komt en van intensief zeilen houdt, overleg dan eens of één van de andere drie tochten iets voor je is. De one-ways Muiderzand - Kanaaleilanden en omgekeerd of de gevorderden zwerftocht Cherbourg - Zuidwest-Engeland.

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan een ervaringstocht is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de ervaringstochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent dus eigenlijk nooit de enige alleengaande op een ervaringstocht.

Voorbereiding

Voor de meeste ervaringstochten hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Groepen

Ben je met z'n drie of meer dan kun je een ervaringstocht Kanaaleilanden als groepsreis boeken. Je weet dan zeker dat er geen andere deelnemers bij je aan boord komen en hebt meer invloed op de inhoud en route van de tocht.

Afhankelijk van het zeiljacht varen we met maximaal 6 deelnemers per zeiljacht.

Op- en afstaptijden

De zeilvakantie start vanuit Marina Muiderzand. Daar vertrekt de minibus op de opstapdag om 9.30 uur. De volgende ochtend - na een overnachting en ontbijt in Caen - stap je aan boord voor de kennismaking met je schipper(s) en nadat we de tocht hebben voorbereid en voldoende eten en drinken hebben ingeslagen kunnen de trossen los. Op de afstapdag stap je 's ochtends in Frankrijk van boord en rijden we met de minibus terug naar Muiderzand. Afhankelijk van verkeersdrukte zullen we daar vroeg in de avond aankomen.

Maatregelen en tips coronavirus

We zijn superblij dat we weer 1-, 3- en 5-daagse cursussen kunnen geven. Hoe en of we de tochten naar de Kanaaleilanden gaan uitvoeren, weten we op dit moment nog niet. Hou deze pagina in de gaten, de aanpassingen veranderen van week tot week.

De gezondheidscheck

De veiligheid van deelnemers en instructeurs staat voorop. Daarom vragen we iedereen voorafgaand aan een cursus de gezondheidscheck te doen door de onderstaande vragen te beantwoorden. Indien je één van de vragen met ja beantwoordt, annuleer dan je cursus of vakantie en blijf thuis.

1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Aanpassingen tijdens de tochten naar de Kanaaleilanden

De eerstvolgende tocht staat gepland in juli. Op dit moment zijn de aanpassingen die we gaan nemen om deze tocht mogelijk te maken nog niet bekend. Hou deze pagina in de gaten.

Andere adviezen:


- Verblijf zo veel mogelijk in de buitenlucht, zoals bij een zeilvakantie hoort ;-). Dus: aan dek, op het terras of in het water.
- Zorg voor goede ventilatie aan boord: ramen, luiken en deuren open.
- Neem handzeep mee voor onderweg.
- Douches in de jachthavens zijn gesloten.

En ook...

We vragen je natuurlijk ook de algemene richtlijnen van de overheid te volgen. Dus:
- Was vaak je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg.
- Schud geen handen.
- Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen dan je gezinsleden.
- 70-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid zijn extra voorzichtig.
- Blijf thuis bij gezondheidsklachten en annuleer je cursus of vakantie.
- Vermijd drukte (ga weg als je geen 1,5 meter afstand tot anderen kunt houden).

Schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie ervaringstochten en cursussen! Zij zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Kenmerkend voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne cursus. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers.

Eten en drinken

Aan boord is koffie en thee aanwezig. Bij een meerdaagse tocht doen we samen boodschappen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. 's Avonds kies je in onderling overleg voor koken aan boord of om uit eten te gaan.

Kleding

Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen. Bij de prijs zit het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen. Aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn kussens aanwezig. Neem zelf een kussensloop, laken, slaapzak en handdoek mee.

De boordkas

Bij een ervaringstocht wordt een boordkas gemaakt waaruit de boodschappen, brandstof en het havengeld in de andere havens worden betaald. De schipper is vrijgesteld van deze boordkas en betaalt niet mee aan havengelden en eten aan boord. Wanneer er een 2e schipper aan boord is betaald die wel mee. De kosten zijn deels afhankelijk van hoe jullie eten (aan boord koken of uit eten), reken op gemiddeld € 30,00 p.p.p.d..

De schoonmaak

Het jacht wordt aan het eind van iedere ervaringstocht door de deelnemers schoongemaakt.

De route

Begin en einde van deze tocht is Granville of Cherbourg. Dat hangt af van de voorgaande tocht en het weer. De eerste en de laatste dag gebruiken we om van en naar Muiderzand te rijden. Daarna gaan we heel veel genieten van plezier in zeilen. Op zoek naar baaien, eilanden, havens, zeilend op zout getijde water voor de Franse kust. Welke route je vaart en waar je stopt is afhankelijk van het weer en de bemanning. Denk aan:

- Granville
- Saint Malo
- Sark
- Guernsey
- Herm
- Alderney
- Jersey

Wat anderen vinden?

Zwerftocht Bretonse Kust & Kanaaleilanden

Jan-Peter Laribij, Soest

'Fantastische reis en veel geleerd over getijden en stroming. De eilanden zelf zijn heel mooi en met het weer dat wij hadden (11 dagen zon) doet het gebied nauwelijks onder voor de Middellandse zee.'

Wanda, Rotterdam

'Geweldige sportieve tocht, meerdere malen ''s nachts gevaren, veel mijlen gemaakt. Specifiek was Little Sark prachtig, waar we een stuk gelopen hebben en heerlijk geluncht.
Aan boord was het gezellig en er werd goed voor elkaar gezorgd.
Overal blauwe plekken, maar het was het meer dan waard!'

Roy Nas, Woerden

'Echt een ervaring...Wij hebben van alles meegemaakt. Van stormachtige wind bij mist in de nacht tot aan in je zwembroek op de boeg met dolfijnen zwemmend onder je voeten...onvergetelijk..'

Mieke , Geulle

'Bijzondere tocht naar de Kanaaleilanden.ik had nog wel wat langer op de eilanden willen rondkijken. De twee schippers wisten een mooie balans te bereiken tussen leren zeilen en genieten. Er was een fijne sfeer aan boord met genoeg aandacht voor eten (haha) en humor. Dank jullie wel.'

Rian Beving, Deventer

'Het is voor mij met recht een ervaringstocht geworden. Het varen met een voor mij onbekende bemanning, het aanschouwen van (wat ik noem) de kermis van stromen die bij elkaar komen (mn tussen Sark en Guernsey) en hoe dat er uit ziet. Daarvoor ben ik meegegaan. Prachtig om te ervaren. Het aandoen van de eilanden Jersey, Sark en Guernsey. M.n. Sark was heel leuk om te ontdekken: aan een mooringlijn afmeren, met de dingy naar de wal, ijzeren trap steil omhoog om dan een authentiek eiland te verkennen. Alleszins de moeite waard!'

Kyra, Den Haag

'Wil je intensief zeilen, op volle zee, door wind en weer, leren navigeren, dolfijnen die met je mee de haven uit zwemmen, genieten van de prachtige omgevingen en van het avontuur (bestemmingen onbekend)? Dan vind jij dit echt een fantastische reis. Ik heb er van genoten! '
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod