zeilvakantie-carieb-guadeloupe-01.jpeg

Zeilen tussen Martinique en Guadeloupe

Tijd voor iets anders? Even helemaal weg zijn uit de dagelijkse drukte? Dit wordt een zeilvakantie om bij te komen... Om op een ontspannen manier veel te kunnen zien: ruimte voor jezelf, in een waanzinnige omgeving, avontuurlijk verblijf, met leuke mensen om je heen. Laat Nederland achter je en ontdek de Caraïbische eilanden Martinique, Dominica, Les Saintes en Guadeloupe!

Deze zeilvakantie in de Caribbean is niet per se alleen voor zeilers. Echte zeilervaring is dan ook niet nodig, als je maar geniet. Naast en tijdens het zeilen is er ruimte om te relaxen en niets te doen. En op de dagen met korte zeilafstanden heb je tijd voor een trip of excursie op de eilanden. Geniet van rust en ruimte. Ontdek de mooiste stranden van de archipel. De regenwouden en vulkanen. Zeil met de beste zeilcondities die je jezelf kunt wensen!

Iedere dag een nieuw avontuur

Onze vaarroute ligt niet vast. Elke dag bespreekt de schipper met jullie de bestemming voor die dag. Als je dat wil, kun je actief mee zeilen: jij bent dan degene die navigeert, het roer en de zeilen bedient en ... de mooiste ankerplaatsen uitzoekt. Niets moet, dus heel veel relaxen en je zelf rond laten zeilen mag ook!
...

Prijs en data

Deze tocht is onderdeel van het programma Avontuurlijk Zeilen. Vanaf juli zeilen we opnieuw een rondje op de Atlantische Oceaan. Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hier vind je het gehele programma Avontuurlijk Zeilen.

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar Martinique,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een eigen groep, neem gerust contact met ons op. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Voor wie?

Voor wie niet? ;-) Zeilervaring is op deze tocht niet nodig, als je maar geniet. Het is een combinatie van zeilen, zwemmen, een hike, luieren, snorkelen en Caraïbisch swingen. Je kunt zelf zeilen onder begeleiding van de schipper. Je mag net zoveel doen als je zelf wilt. ’s Middags zoeken we een mooie plek op voor de lunch of je maakt een broodje tijdens de vaart. ’s Avonds anker je in een baai en ga je met de bijboot naar de wal. ’s Nachts is iedereen aan boord.

Tussen de eilanden varen we op de Oceaan. Daar staat meestal een prima windje en dan is enige ervaring handig. Als je zelfstandig kunt sturen is dat vooral hartstikke leuk om ook hier te doen. Wanneer je voor uitdagend avontuur komt en van intensief zeilen houdt, overleg dan met ons of één van de mijlenmakers of misschien een oversteek van Lanzarote naar Martinique iets voor je is..

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 20 en 70 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de ervaringstochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Weliswaar varen we een paar langere dagafstanden. Daarom is het wel prettig wanneer je al eerder hebt gezeild en van jezelf weet dat je het leuk vindt om aan boord te zijn.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht hebben. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen.

Vliegtickets boeken

Kijk voor vliegtickets op Google. De meest gebruikte vluchten gaan via Parijs naar het vliegveld Fort-de-France op Martinique. We raden je aan een ticket te boeken met de Thalys naar Parijs. Heb je een ticket vanaf Schiphol naar Parijs Charles de Gaulle en reis je verder vanaf Parijs Orly, dan zit daar een transfer in Parijs bij in. Kijk voor tickets op Google Flights of Skyscanner.

Vertrekhaven Le Marin, Martinique

Vanaf het vliegveld Forte de France rijd je met de taxi in een half uurtje naar Le Marin. Le Marin ligt prachtig in een diepe baai. De haven ligt direct aan de kade van het dorp en alle faciliteiten zijn in de omgeving te vinden: winkels, restaurantjes, de douane, bars en terrassen.

In de haven Le Marin ligt ons zeiljacht de 'Simaia'. Van de schipper krijg je de informatie waar de Simaia precies ligt. Je herkent het jacht aan de blauwe Amorgos vlag.

Vertrek: Le Marin, Martinique
Aankomst: Le Marin, Martinique

Verlengen van je zeilavontuur

Deze tocht is onderdeel van het Avontuurlijk Programma 23/24. Een rondje van ruim 10 maanden over de Atlantische Oceaan. Je kunt voorafgaand aan of aansluitend op deze tocht mee met de Zeilvakantie Martinique - Grenadines.

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. En ook om te acclimatiseren in een heerlijk topisch klimaat vanuit de winter in Nederland! Misschien overweeg je zelfs een eilandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 16.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege vlucht hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 70% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Neem een kussensloop en linnengoed mee. Kussens liggen aan boord. Dekens zijn niet nodig in de Caribbean, je hebt hier genoeg aan een laken of lakenzak als je dat prettig vindt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Guadeloupe: Jacques Cousteau

Het eiland Guadeloupe is onderdeel van de Franse Antillen en de Franse cultuur zie je dan ook overal terugkomen. Je geniet er van croissants, baguettes en franse kaasjes. Dat is natuurlijk al een goede reden om het eiland te bezoeken. Toch dankt Guadeloupe zijn populariteit vooral aan de mogelijkheid om te gaan snorkelen. Het Jacques Cousteau National Park is hiervoor de ideale plek. Daar geniet je van een betoverend mooie onderwereld en spot je vissen in alle kleuren!

Martinique - Guadeloupe

In het hart van de Caribbean vinden we de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Hier zeilen we twee verschilllende tochten: de one way van Martinique naar Sint Maarten of het iets kortere rondje van Martinique naar Guadeloupe. In beide tochten zit ruimte voor een excursie aan wal of een dagje duiken. De eilanden hebben zowel Creoolse, Afrikaanse als Europese invloeden. Ondertussen genieten we van aangename temperaturen en een constante wind van 4 tot 6 Beaufort.

Klimaat

We varen vanuit Martinique in november, december en soms in het voorjaar. In deze maanden is het lekker warm (rond de 30 graden) en waait de noordoost passaat. Dat is een stabiele wind van 4 tot 6 Bft. Het is meestal zonnig en af en toe valt er een verfrissend buitje.

De archipel

Guadeloupe is een archipel die bestaat uit meerdere grote en kleinere eilanden. Met Guadeloupe wordt meestal de twee grootste eilanden bedoeld. Deze twee eilanden worden gescheiden door een smalle zeestraat en verschillen behoorlijk van elkaar: Grande Terre (oostelijk) is een groot kalksteen plateau, Basse Terre (westelijk) is een bosrijk vulkanisch massief. De wegen op Guadeloupe zijn prima en je kunt het eiland goed per auto te verkennen.

De bekendste andere eilanden zijn: Iles des Saintes (met Terre-de-Haut) en Marie-Galante en La Desirade. Les Saintes heeft hele hoge steile kliffen met goed beschutte baaien. Marie-Galante is bekend van de lokale rum en wordt ook wel het suikereiland genoemd (naar de suikerrietplantages).

Terre-de-Haut: per boot bereikbaar

Terre-de-Haut is een klein eiland ten zuiden van Guadeloupe. Veel toeristen op Guadeloupe vertrekken voor een dagtrip per ferry naar Terre-de-Haut. Hierdoor kan het er overdag erg druk zijn. Daarom leggen wij aan het einde van de dag aan, als de ferry’s het eiland allemaal weer verlaten hebben. Dan kan het ware genieten beginnen! Het water op Terre-de-Haut is blauw en de temperaturen zijn er tropisch. En dan moet het beste nog komen, want het uitzicht is er echt waanzinnig mooi!

Dominica: groener dan groen

Domica is het groenste eiland van het Caribisch gebied. Voor strandliefhebbers is het niet de ideale plek, maar avonturiers zullen dit geweldig vinden. Je vindt er veel bergen, maar liefst 6 slapende vulkanen en ongerepte natuur. Het is dé plek om te genieten van regenwouden, natuurparken en vulkanische hot springs. In de felgekleurde straten op het eiland word je begroet door vrolijke mensen.

Martinique: bloemeneiland

Martinique is een vulkaaneiland met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. De hoogste punten zijn de vulkaan Mont Pelée (1397 meter) in het noorden en Les Pitons du Carbet in het centrale deel. De oostelijke kustlijn is rotsachtig, terwijl in het westen fijne zandstranden liggen. Over het hele eiland vindt je suikerriet en bananenvelden. Het eiland is bezaait met orchideeën en wordt ook wel ‘het eiland der bloemen’ genoemd.

Dag 1 Amsterdam - Martinique

Afhankelijk van je vlucht kom je in de namiddag of vroege avond aan op het vliegveld Fort de France Martinique. Indien je met reisgenoten dezelfde vlucht hebt, dan kun je gezamenlijk met een taxi naar de jachthaven "Le Marin" reizen.
In de jachthaven ontmoet je de schipper. Na de kennismaking volgt een introductie aan boord van ons zeiljacht met indeling van slaapplaatsen en uitleg van specifieke bootzaken. Met elkaar maken we een plan voor de volgende dag; welke inkopen moeten er gedaan worden en hoe laat willen we uitvaren?

Dag 2 Le Marin - St. Pierre

Vandaag moet er veel gebeuren: jacht inchecken, uitklaren en inkopen doen. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming. 15 mijl naar het noorden ligt aan de voet van de vulkaan Mt. Pelee het pittoreske dorpje St. Pierre.

Voor de uitbarsting van deze vulkaan in 1903 was dit de bruisende hoofdstad van Martinique. Midden in het dorp, tussen de kanonnen op hoge verdedigingsmuren, bevindt zich een klein museum. Het bevat fascinerende voorwerpen en foto' s van de tijd voor en na de uitbarsting waarbij 30.000 mensen de dood vonden.

Een auto huren en een bezoek aan de krater brengen is mogelijk. De hele omgeving van de vulkaan is ruig bergterrein met uitbundige tropische vegetatie. Een bezoek aan de rumfabriek Depaz, aan de klassieke en nog altijd werkende La Plantation de Leyritz en aan de fabuleuze rivierkloof Les Georges de la Falaise is de moeite waard. Wanneer we besluiten dat allemaal te doen is een dag extra verblijf hier zeker nodig.

Afstand: 15 zeemijlen.

Dag 3 St. Pierre - Dominica

Vroeg uit de veren voor de overtocht naar het geïsoleerde Dominica. Dit eiland is net als St. Lucia, St. Vincent en Grenada voormalig Engels. Het is groener dan groen met bergen, kratermeren en relatief weinig toerisme. Dominica is zonder twijfel het ruigste en minst ontdekte eiland van de hele Caribbean. Steile bergen vol rivieren en een uitbundig wildgroei van bomen, slingerplanten, struiken en varens maken het ontoegankelijk.

Het noordoosten van Dominica was lang zo geïsoleerd dat alleen hier de oorspronkelijke Carib indianen nog voorkomen. Dit volk van gevreesde krijgers zou oorlog voor hun plezier hebben gevoerd en werd tijdens de kolonialisatie op de andere eilanden uitgeroeid. Lang sluik haar en met bronskleurige huidkleur zijn dit de enige overlevenden van de bewoners waar het gebied haar naam aan te danken heeft.

Het vlechten van fijne manden en gebruiksvoorwerpen hebben de Carib indianen tot een kunst verheven. Het zijn ook kundige botenbouwers, zij hakken traditionele kano’s uit dikke boomstammen.

Afstand: 34 zeemijlen.

Dag 4 Dominca - Portsmouth

Een tour door het binnenland is een must op Dominica: Valley of Desolation, Boiling Lake, Trafalgar Falls, de Carib Reserve en nog veel meer... Cullinair is de mountain-chicken, een kolossale pad, een merkwaardige specialiteit van dit eiland.

Afhankelijk van de keuzes die we maken varen we 's ochtends of juist laat op de dag naar de prachtige 3 km lange baai waaraan Portsmouth gelegen is in het noorden van Dominica. Dit is de leukste plek om te verblijven in Dominica.

Afstand: 19 zeemijlen.

Dag 5 Portsmouth - Marie-Galante

Ontwaken met een tropenzon en een lekker ontbijt. Daarna proviand inslaan in de plaatselijke supermarkt en klaarmaken voor de volgende etappe naar Marie-Galante.

Marie-Galante is het eiland van suikerrietplantages en de honderd windmolens. Op het eiland zijn nu nog zo'n 70 windmolens te zien. We leggen aan bij één van de mooiste stranden van het eiland: Anse Cannot. Voor de liefhebbers staat vanavond de lokale rum op tafel, waarvan wordt gezegd dat het de beste in de wereld is. Die moet je natuurlijk even proeven.

Afstand: 25 zeemijlen.

Dag 6 Marie-Galante - Petit Terre / La Désirade

In de ochtend zeilen we langs de west en noordkust van Marie-Galante. Misschien vangen we een glimp op van de Gueule Grand Gouffre. Dat is een natuurlijke rotsboog in de zee. Een populaire plek om foto's te maken. Maar vanaf het water kan dat alleen bij rustig weer.

Iles de la Petite-Terre is een klein stukje paradijs ruim 20 mijl naar het noordoosten. Het zijn twee onbewoonde eilanden die samen een natuur reservaat vormen. In de vuurtoren zit een klein museum met informatie over de planten en dieren. Als je de tijd hebt, dan zwem je hier met schildpadden, haaien, roggen en fel gekleurde vissen...

Als het weer het niet toelaat hier te overnachten, ligt het grotere eiland La Désirade een kleine anderhalf uur zeilen verderop.

Afstand: 30 mijl

Dag 7 La Désirade - Saint-François

La Désirade is een oase van rust. Het is een klein eiland met weinig toerisme, een paar restaurants en kleine haven. Prima plek om te voet of met een scootertje te ontdekken. Of gewoon lekker relaxen voordat we het veel drukkere Saint-François op Guadeloupe gaan bezoeken!

In de kleine stad Saint-François heb je een authentieke vissershaven met houten huisjes en een oude kerk en aan de andere kant een luxe jachthaven met alle bijbehorende gezelligheid van winkels, restaurants en .. toeristen. Lekker plekje voor een avond feest.

Afstand: 13 mijl

Dag 8 Saint-François - Ilet a Gosier

We zetten koers naar het hart van Guadeloupe. Vlakbij de stad Pointe-à-Pitre, ligt een klein eilandje: Ilet a Gosier. De ankerplaats van dit kleine eiland wordt beschermd door riffen. Als we het anker hebben laten zakken, kijken we uit over een zandstrand met palmbomen, compleet met een schilderachtig strandbarretje. Een ideale plek om te zwemmen of op het strand genieten van de lokale cocktails.

Afstand: 15 mijl

Dag 9 Islet Gosier - Basse-Terre

Vandaag zeilen we rustig in de luwte van het eiland met een ruime wind naar het zuiden. We varen de hele dag rondom La Grande Soufrière, de hoogste berg van Guadeloupe. De hellingen van deze vulkaan bestaan uit regenwoud. Een groot deel hiervan is beschermd als het Nationaal Park Guadeloupe.

Vanuit Basse-Terre is het mogelijk om een hike of excursie te maken naar de vulkaan of watervallen op de hellingen. De klim naar de top van de vulkaan is een pittig klimmetje. Reken vanaf de laatste parkeerplaats op anderhalf uur tot de top.

Afstand: 30 mijl

Dag 10 Basse-Terre - Les Saintes (Terre-de-Haut)

Les Saintes is een fantastisch mooie eilanden‑archipel ten zuiden van Guadeloupe. Op het eiland Terre-de-Haut vormen een keur aan winkels en restaurantjes een mooi decor voor een aangenaam verblijf. De eilanden staan in contrast met het veel armere Dominica. Het meest in het oog springt hier echter de bevolking: een mooie mix van creools en bretons bloed schept een bronzen huid, blond kroeshaar en blauwe ogen!

Hartstikke leuk om rond te dwalen tussen charmante huisjes met rode daken. Of huur een mountainbike en bezoek zeker ook Fort Napoléon. Dat ligt op het hogere deel van het eiland en is dé locatie die je hier gezien moet hebben. Nog een aanrader: snorkelen bij Pain Sucre, een rots in de vorm van en suikerbrood.

Afstand: 12 mijl.

Dag 11 Terre-de-Haut - Les Saintes (Terre-de-Bas)

Terre-de-Haut is het hoofdeiland van de Iles des Saintes. We kunnen vandaag gebruik maken van de tijd. De archipel heeft stranden en baaien die perfect zijn om te zwemmen en te snorkelen. Geniet van het water, neem een duik vanaf de boot of zoek een paar paddleboards en leef je uit! In de loop van de dag gaan we op zoek naar een nieuwe anker plek in Les Saintes. Dat kan zijn bij Terre-de-Bas of naar de ruïnes op Ilet a Cabrit. Net waar we zin in hebben.

Afstand: 5 mijl.

Dag 12 Les Saintes - Prince Rupert Baai (Dominica)

Prince Rupert Bay ligt vlakbij het leuke Portsmouth. Geweldige zonsondergang op het strand, omringd door groene heuvels en bergen. Als er tijd is kunnen we met een roeiboot de Indian River op varen. Deze rivier ligt tussen de mangroves en hoe verder we komen hoe meer het water wordt opgeslokt door het regenwoud. Pirates of de Caribbean deel 2 werd in deze omgeving opgenomen..

Afstand: 20 mijl.

Dag 13 Prince Rupert - Case Pilote (Martinique)

Na een heerlijke nachtrust gaan we ons voorbereiden op de oversteek van 'The Nature Island' terug naar Martinique. Dat is de langste zeildag uit deze tocht. Vandaag gaan we dus heerlijk relaxen aan boord terwijl de noordoost passaat ons richting het zuiden blaast. Een boekje, een drankje, afwisselend zeilen, zonnen, een dutje op het dek, verhalen uitwisselen en genieten van de wind en het water.

Als Martinique in zicht komt valt op dat de noordzijde van het eiland een grote groene long is. Vulkanen begroeid met regenwoud. Mocht je een paar dagen langer blijven en van wandelen houden: hier kun je je hart op halen! 250 km aan wandelpaden door een enorme biodiversiteit.

De westelijke kustlijn ligt bezaaid met baaien en baaitjes. Je hebt hier geen lange stranden, maar voornamelijk kleine zandstrandjes, deels eigendom van hotels. Case-Pilote is een charmant vissersdorpje met een kleine haven. Het is één van de oudste dorpen op het eiland. Als we eenmaal aan de kunt liggen kun je het dorpje inlopen op zoek naar de oudste kerk van het eiland. Het mozaïek van de kerk met daarop de doop van Christus is gemaakt van verbrand servies dat werd gevonden na een vulkaan uitbarsting van de Pelée in 1902!

Afstand: 65 zeemijlen

Dag 14 Case Pilote - Le Marin

Relaxed opstaan en nog één dag maximaal genieten! Dat kan in één van de vele baaien die we onderweg tegen komen rond Martinique. Veel snorkelen en lekker niets doen! Of we zetten de zeilen en in plaats van de korte route naar Le Marin, maken we er nog één lange zeiltocht van! Live slow, sail fast!

Als er nog tijd is nemen we een afscheidsduik vlak voor de grote baai van Le Marin bij het dorpje St. Anne. Daarna leggen we aan in de haven Le Marin op Martinique. Op deze afsluitende avond bouwen we samen een mooi feestje in de bruisende haven. Voor degene die nog energie over hebben: dansen vlakbij het strand of na kletsen bij één van bars of terrasjes aan het water!

Afstand: 25 zeemijlen

Dag 15 Le Marin - Nederland

Vroeg in de ochtend staan we op voor ons laatste gezamenlijk tropisch ontbijtje... Helaas, helaas, want daar is het tijd om de spullen te pakken en naar het vliegveld te vertrekken.

Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hopen wij dat jullie dat doen met twinkelende oogjes en een herinnering aan je mooiste vakantie ooit!

Wat anderen vinden?

Actieve zeilvakantie Guadeloupe

4.0 gemiddelde uit 6 beoordelingen

Rick, Werkhoven

'Een schitterende zeilreis! Betoverende omgeving, mooi constant zeilweer en een top schipper van Amorgos (Peter). '

Fred de Vries, Culemborg

'De 15 daagse zeilreis Martinique is een absolute aanrader. Het is een mooi gebied om in te zeilen met veel afwisseling. Als je lekker ontspannen weg wilt moet je zeker deze reis op je keuzelijst zetten'

Michael en Lenie, Zoetermeer

'Zeilen in het Caribische gebied is een mooie belevenis. Er staat een constante stevige wind en er zijn flinke golven. De eilandjes waar we stopten zijn als plaatjes uit een reisgids. De luxe van de aanleg/ankerplaatsen varieert van zeer luxe tot vrij primitief. Het overnachten in een baai waar je voor anker ligt is een geweldige ervaring. Overal zijn de lokale bewoners heel erg vriendelijk. '

Rianne, Amstelveen

'Naar mijn mening de perfecte manier om te onspannen. Alle zorgen thuis kunnen laten en daardoor extra kunnen genieten van deze avontuurlijke vakantie. Nog nooit één voet op een zeiljacht gezet dus begin was spannend. Maar went erg snel, wat ook niet anders kan met zo’n schipper als de onze! Gezellige mensen, mooie omgeving. Kunnen relaxen en kunnen zweten. Top Amorgos, erg bedankt!'

Ewoud, Amsterdam

'Een geweldige manier om vakantie te vieren: iedere dag van eiland naar eiland zeilen in tropische sferen.

Er is daar altijd wind, dus je kunt veel leren met het zeilen. Eenmaal afgemeerd in een haven of baai, gaat de boord-barbecue aan voor je vers gevangen vis, of ga je de wal op voor een lokale specialiteit. En dat twee weken lang..!

Alles is flexibel tijdens de reis en wordt bepaald door de wensen vanuit de groep. Niet alleen over wat je wilt leren, maar ook qua eten, of excursies op eilanden. Of dat je simpelweg met lunchtijd het anker wilt uitgooien om even te kunnen zwemmen in de oceaan. Alles kan.

Ik zou niet langer twijfelen of je het wel moet doen..! '
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod