zeilvakantie-caribbean-grenadines-13.jpg

Tijdens Kerst meezeilen naar Caraïbische eilanden

Kijk jij al uit naar december? De kalkoen aansnijden in je bikini, kerstlampjes in een kokospalm en glühwein op een tropisch strand... Wat dacht je van even helemaal weg in december?

Stel je eens voor: je zeilt in de warme zon onder een blauwe hemel. In het heldere water om je heen zie je walvissen, dolfijnen, reuzenschildpadden en vliegende vissen zwemmen.

Je komt niet alleen bounty-eilanden met vele prachtige baaien tegen, maar ook regenwouden, bananenplantages en kilometers witte palmstranden. Je proeft de unieke keuken en de 'don’t worry, be happy' sfeer. En iedere dag beleef je weer als een nieuw avontuur.

Zie je het voor je? En zal ik je eens wat vertellen? Dit is allesbehalve een droom. Dit is Kerst in de Caribbean. Eén van de mooiste tropische zeilgebieden van de wereld. Wie weet zit jij daar komend najaar!

Zeilen naar de Grenadines

Tijdens onze kersteis zeilen we in 11 dagen vanuit Martinique richting het zuiden. Daar vind je de eilanden St. Lucia, St. Vincent, Tobago Cays en de Grenadines. Er zitten een paar prachtige lange zeildagen tussen Martinique en St. Vincent. Maar eenmaal in de Grenadines liggen de eilanden vaak op een steenworp van elkaar.
...

Prijs en data

Deze tocht is onderdeel van het programma Avontuurlijk Zeilen. Vanaf juli zeilen we opnieuw een rondje op de Atlantische Oceaan. Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hier vind je het gehele programma Avontuurlijk Zeilen.

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door twee ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer of vliegtickets,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een eigen groep, neem gerust contact met ons op. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Werelddekking (exclusief de Verenigde Staten en Canada)

Basis: € 2,48 p.p.p.d.
Uitgebreid (incl. medische kosten): € 2,83 p.p.p.d.
Compleet (incl. medische kosten en ongevallen): € 3,63 p.p.p.d.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Voor wie?

Voor wie niet? ;-) Zeilervaring is op deze tocht niet nodig, als je maar geniet. Het is een combinatie van zeilen, zwemmen, een hike, luieren, snorkelen en Caraïbisch swingen. Je kunt zelf zeilen onder begeleiding van de schipper. Je mag net zoveel doen als je zelf wilt. ’s Middags zoeken we een mooie plek op voor de lunch of je maakt een broodje tijdens de vaart. ’s Avonds anker je in een baai en ga je met de bijboot naar de wal. ’s Nachts is iedereen aan boord.

Tussen de eilanden varen we op de Oceaan. Daar staat meestal een prima windje en dan is enige ervaring handig. Als je zelfstandig kunt sturen is dat vooral hartstikke leuk om ook hier te doen. Wanneer je voor uitdagend avontuur komt en van intensief zeilen houdt, overleg dan met ons of één van de mijlenmakers of misschien een oversteek van Lanzarote naar Martinique iets voor je is..

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 20 en 70 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de ervaringstochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Weliswaar varen we een paar langere dagafstanden. Daarom is het wel prettig wanneer je al eerder hebt gezeild en van jezelf weet dat je het leuk vindt langere tijd aan boord te zijn.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht hebben. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen.

Vliegtickets boeken

Kijk voor vliegtickets op Google. De meest gebruikte vluchten gaan via Parijs naar het vliegveld Fort-de-France op Martinique. We raden je aan een ticket te boeken met de Thalys naar Parijs. Heb je een ticket vanaf Schiphol naar Parijs Charles de Gaulle en reis je verder vanaf Parijs Orly, dan zit daar een transfer in Parijs bij in. Kijk voor tickets op Google Flights of Skyscanner.

Vertrekhaven Le Marin, Martinique

Vanaf het vliegveld Forte de France rijd je met de taxi in een half uurtje naar Le Marin. Le Marin ligt prachtig in een diepe baai. De haven ligt direct aan de kade van het dorp en alle faciliteiten zijn in de omgeving te vinden: winkels, restaurantjes, de douane, bars en terrassen.

In de haven Le Marin ligt ons zeiljacht de 'Simaia'. Van de schipper krijg je de informatie waar de Simaia precies ligt. Je herkent het jacht aan de blauwe Amorgos vlag.

Vertrek: Le Marin, Martinique
Aankomst: Le Marin, Martinique

Verlengen van je zeilavontuur

Deze tocht is onderdeel van het Avontuurlijk Programma 23/24. Een rondje van ruim 10 maanden over de Atlantische Oceaan. Je kunt deze tocht voorafgaand verlengen met de Oversteek Lanzarote - Martinique (voor gevorderde zeilers) .

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. En ook om te acclimatiseren in een heerlijk topisch klimaat vanuit de winter in Nederland! Misschien overweeg je zelfs een eilandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 16.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege vlucht hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 70% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Neem een kussensloop en linnengoed mee. Kussens liggen aan boord. Dekens zijn niet nodig in de Caribbean, je hebt hier genoeg aan een laken of lakenzak als je dat prettig vindt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Martinique

Martinique is een eiland in de Caribische Zee en ligt ten zuiden van Dominica en ten noorden van St. Lucia en St. Vincent & de Grenadines. Het eiland behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Martinique is een Frans eiland, de overige eilanden zijn voormalige Engelse koloniën. Je merkt deze invloeden, maar de Latijns-Amerikaanse invloeden voeren de boventoon. De eilanden zijn omgeven door turkoois blauw water en hebben een prachtige onderwaterwereld.

Martinique: bloemeneiland

Martinique is een vulkaaneiland met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. De hoogste punten zijn de vulkaan Mont Pelée (1397 meter) in het noorden en Les Pitons du Carbet in het centrale deel. De oostelijke kustlijn is rotsachtig, terwijl in het westen fijne zandstranden liggen. Over het hele eiland vindt je suikerriet en bananenvelden. Het eiland is bezaait met orchideeën en wordt ook wel ‘het eiland der bloemen’ genoemd.

St. Lucia: tropisch regenwoud

St. Lucia heeft prachtige zandstranden en tropische regenwouden. Tijdens een jungletocht kan je badderen in warme natuurlijke mineraalbaden, douchen onder klaterende watervallen en genieten van kleurrijke bloemen en heel veel verschillende oerwoud geluiden. Dit eiland biedt nog meer: duiken, snorkelen, bergbeklimmingen, paardrijden, schilderachtige dorpjes vol houten huisjes in allerlei kleuren, waterskiën, windsurfen en zonsondergang met een cocktail op het strand.

St. Vincents: per boot bereikbaar

St. Vincent & de Grenadines is een eilandengroep die alleen te bereiken is via een ander Caribisch eiland, zoals Barbados of Martinique. St. Vincent is het hoofdeiland dat nauwelijks door het toerisme is ontdekt. Het eiland is indrukwekkend door de 1000 meter hoge La Soufrière-vulkaan, welke voor het laatst uitbrak in 1979. De Falls van Baleine zijn spectaculaire watervallen en de botanische tuinen in de hoofdstad Kingstown zijn ook een bezoek waard.

De Grenadines: bounty-eilanden

De Grenadines is een groep van ongeveer 30 kleine eilandjes, zoals Bequia, Baliceaux island, Mustique, Savan Island, Canouan en Tobago Cays, Op de relatief grotere Grenadines tref je kleurrijke dorpjes en hoge bergen aan. De kleinere eilanden hebben niet meer dan een parelwit strand, palmbomen en een koraalrif: werkelijk magnifieke ankerplaatsen. Tobago Cays is een verzameling 'bounty-eilanden', die omgeven zijn door een hoefijzervormig rif. Het is een absolute aanrader om hier een extra dag te blijven en te kunnen genieten van de paradijselijke sfeer en adembenemende onderwaterwereld.

Op het walviseiland Bequia komen zeilers die de wereld rond gaan samen tijdens de feesten bij de strandtenten. Er wordt de Soca gedanst, er is veel reggea en een relaxte sfeer en het feest gaat voor de liefhebbers tot in de kleine uurtje door!

Dag 1 Amsterdam - Martinique

Afhankelijk van je vlucht kom je in de namiddag of vroege avond aan op het vliegveld Fort de France Martinique. Samen met de andere gasten kun je met een taxi naar de jachthaven "Le Marin".

In de jachthaven ontmoet je de schipper. Na de kennismaking volgt een introductie aan boord van ons zeiljacht met indeling van slaapplaatsen en uitleg van specifieke bootzaken. Met elkaar maken we een plan voor de volgende dag; welke inkopen moeten er gedaan worden en hoe laat willen we uitvaren?

Dag 2 Le Marin - Rodney Bay

Heerlijk slapen op het zeiljacht en de eerste ochtend wakker worden in de Caribbean! Na een tropisch ontbijt met koffie, thee en fruit, gaan we de boodschappen inslaan in de plaatselijke supermarkt. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming: Rodney Bay op St. Lucia.

St. Lucia is het grootste Engelstalige bovenwindse eiland. Het heeft prachtige zandstranden en tropische regenwouden. De eerste stop is Rodney Bay, vooral een nuttige plek. Hier kun je geld wisselen en inklaren. Maar als er geen reden voor is, slaan wij deze praktische zaken over. We gaan voor anker, nemen een frisse duik in de prachtige baai en zeilen morgen weer verder! In klaren doen we namelijk Bequia. Op die manier zijn heel snel in het mooiste deel van deze route; de Grenadines.
Afstand: ca. 30 mijl

Dag 3 Rodney Bay - Bequia

Van Rodney Bay naar Bequia is een heerlijke tocht die afhankelijk van de wind zo'n 12 tot 14 uur duurt. We zeilen langs de palmstranden en de slapende vulkaan Petit Piton op St Lucia. We passeren het eiland St. Vincent met de actieve vulkaan de Soufrière. En ten zuiden van St. Vincent ligt onze bestemming: de Grenadines.

Het meest noordelijke eiland van de Grenadines is Bequia. Dit is een echt zeilers- en zeemanseiland. Er worden nog steeds boten gebouwd onder de palmbomen.

Bequia kent drie baaien. De Admiralty Bay, met het stadje Port Elizabeth, biedt de meeste gelegenheid om uit te gaan. Hier kunnen we veilig ankeren of aan een mooringboei liggen. Op Bequia zit ook een duikschool. Als we morgen op tijd op staan en voldoende tijd maken, heb je hier mogelijkheden om je Paddi te gebruiken.

Afstand: ca. 75 mijl

Dag 4 Bequia - Mayreau

In Bequia kun je bij de plaatselijke duikschool een duikuitrusting huren en met een divemaster de onderwaterwereld bewonderen. Er is tijd genoeg, want de te zeilen afstand naar Mayreau, de volgende bestemming is niet groot.

Daar gaan we in Salt Wishtle Bay voor anker. Let op, bij de zuidkant van de baai bevindt zich een koraalrif waar menig jacht op vast is gelopen. In het dorpje zijn enkele restaurants waar je heerlijk vers gevangen kreeft kunt eten.

Afstand: ca. 20 mijl

Dag 5 Mayreau - Tobago Cays

Tobago Cays is werkelijk prachtig. Een hoogtepunt in je reis. De Cays zijn een verzameling 'bounty-eilanden', omgeven door een hoefijzervormig rif. Hier komt het aan op onze navigatiekennis en vaardigheden. Via een smalle, ondiepe doorgang varen we het rif binnen en gaan voor anker tussen de eilandjes.

De zee om ons heen is volkomen vlak. Een geweldige plek om te snorkelen, zwemmen en aan het strand te liggen. We kunnen overnachten aan een mooringboei voor de deur van Romeo. Op zijn 'Petit Bateau' bereidt hij wereldberoemde verse kreeft voor de liefhebbers. We kunnen in onderling overleg ook 's avonds weer terug naar het nabijgelegen Mayreau waar we voor anker gaan in Saline Bay.

Afstand: ca. 5 mijl

Dag 6 Tobago Cays - Union Island

De zeilroute Tobago Cays naar Union Island is een mooie route. Via big horseshoe reef waar een deel is afgezet voor de schildpadden zeilen we in 2 tot 3 uur naar Union Island.

Een prachtige omgeving met kristalhelder water, witte zandstranden en een rijk onderwaterleven. Daar waar het kan leggen we ons jacht stil om te snorkelen, of vis te vangen.

Op Union island kunnen we aan de steiger bij een riant hotel met eigen steelband liggen voor een compleet verzorgde avond! Maar ook de Chatham Bay is een bijzonder mooie plek. Idyllisch restaurantje op een boot. En als we geluk hebben neemt de eigenaar ons mee naar een Reggea party in de bergen.

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 7 Union Island - Mustique

Mustique is min of meer een privé-eiland. Het staat bekend als een luxueuze bestemming voor de jetset uit de film- en muziekindustrie. Mustique heeft prachtige stranden, afgelegen baaien en chique, hele grote villa's van de rijken der aarde.

Het liefst gaan we voor anker bij Basil's Bar. Een legendarisch plek, half in het water waar je heerlijk kunt eten. Het is het culturele hart van Mustique waar zeilers, gasten, vissers en piraten zich uitleven en met een cocktail of biertje genieten van het uitzicht op zee bij zonsondergang.

Afstand: ca. 25 mijl

Dag 8 Mustique - St. Vincent

Aan de zuid kust van St. Vincent liggen Blue Lagoon en Young Island. Blue Lagoon is een prachtige baai die bekend staat om het kristalheldere water en de weelderige groene heuvels er omheen.

De baai is een populaire plek om te zwemmen, snorkelen en duiken, want het water biedt er een grote verscheidenheid aan kleurrijke vissen en koraal. In het noorden wordt de baai afgeschermd door het kleine Young Island waardoor het ook als ankerplaats voor zeiljachten en catamarans bekend is. In de baai en op het eiland zijn meerdere restaurants en bars, waar 's avonds leuke feestjes worden gebouwd.

Afstand: ca. 25 mijl

Dag 9 St. Vincent - Marigot Bay

Vandaag een lekkere tocht voor de boeg. Van St. Vincent en de Grenadines terug naar het noorden. Het is handig om de tocht naar Martinique in twee dagen te zeilen, met tussendoor een overnachting en tijd om even wat anders te zien. Daarvoor is Marigot Bay een perfecte stop.

Marigot Bay is echt een schilderachtige baai aan de westkust van het eiland Saint Lucia. De baai wordt vaak aangeduid als de "mooiste baai in het Caribisch gebied". Een natural beauty... kristalhelder water, omgeven door weelderige groene heuvels.

Marigot Bay ligt goed beschermd tegen de open zee, waardoor het een geweldige plek is om voor anker te gaan. Er zijn verschillende jachthavens en ankerplekken in de baai. Bezoekers van het land maken tochtjes door de baai in traditionele houten boten die te huur zijn.

Afstand: ca. 50 mijl

Dag 10 Marigot Bay - Le Marin

De laatste oversteek. Een tocht van ongeveer 30 mijl terug naar Martinique. Het is een oversteek waarbij de golfslag die van de oceaan komt lang en hoog kan zijn. Heerlijk zeilen, meestal hoog aan de wind!

Als er nog tijd is nemen we een afscheidsduik vlak voor de grote baai van Le Marin bij het dorpje St. Anne. Daarna leggen we aan in de haven Le Marin op Martinique. Op deze afsluitende avond bouwen we samen een mooi feestje in de bruisende haven. Voor degene die nog energie over hebben: dansen vlakbij het strand of nakletsen bij één van bars of terrasjes aan het water!

Afstand: ca 30 mijl

Dag 11 Le Marin - Nederland

Vroeg in de ochtend staan we op voor ons laatste gezamenlijk tropisch ontbijtje... Helaas, helaas, want daar is het tijd om de spullen te pakken en naar het vliegveld te vertrekken.

Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hoop ik dat jullie dat doen met twinkelende oogjes en een herinnering aan je mooiste vakantie ooit!

Wat anderen vinden?

Kerstreis Grenadines

5.0 gemiddelde uit 6 beoordelingen

Anne, Boxmeer

'Meezeilen met Amorgos in de Carribean is een absolute aanrader. Met ervaren begeleiding zeil je op een lekkere zeilwind naar mooie baaien en leuke plaatsen. De sfeer is relaxt en onderweg kun je schildpadden en dolfijnen spotten en snorkelen. Het eten is uitstekend, de mensen zijn vriendelijk. Mis vooral de lobster dinner op Tobago keys niet. Ik heb ervan genoten.'

Philip Schamp, Belgie Zingem

'Reis was supertof, met een ervaren en verantwoordelijk nemende skipper Olga kon het niet beter.
Veel kunnen zeilen en Olga deelde ook graag haar ervaringen met ons, ze is de vrouwelijke Peter Van Asselt. :)
In de toekomst zie ik mezelf nog reizen te maken met Amorgos, maar dan ga ik wel beter communiceren i.v.m. de kostprijs. '

Johan Hengst, Schildwolde

'2 weken super fijne zeilvakantie gehad met Amorgos in de Caribian. Geweldige wind zon en op zijn tijd een vette tropische bui. Genoten van de dolfijnen die speelden om onze boot. Eten op bijna verlaten eilandjes. Overnachten in Blue Lagoon. Aanrader'

C.M. van der Leij., Beverwijk.

'Afgezien van het oponthoud door reparaties en mankementen was het een uitstekende zeilvakantie, steeds een stevige wind, prachtig weer, mooie ankerplaatsen en veel bijgeleerd over stuurmanskunst en omgang met een dingy.Goed gegeten en gedronken en de omgang met de plaatselijk bevolking was heel plezierig.'

Liz Marquart Scholtz, Breda

'Als je altijd al gedroomd hebt over zeilen op de felblauwe Caribische wateren, snorkelen tussen schildpadden en het bezoeken van mooie kleine Caribische stadjes? Dan is deze reis wat je zoekt! Ik boekte deze reis alleen en vond gelijk aansluiting bij het merendeel van de andere deelnemers. Als meezeiler informeerde de schipper ons over de dagelijkse etappe en over procedures en zeilmanoeuvres op de boot. In de Carib staat altijd een stevige wind, dus kwamen we prima aan onze trekken. De reis zelf voert je langs prachtige eilanden als Martinique, St Lucia, St Vincent, Bequia, Mustique, de Tobago Keys en Union Island. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer en bezienswaardigheden. Er is altijd wel tijd voor een maaltijd en cocktail op het land, maar we hebben ook onwijs heerlijke maaltijden aan boord gehad. Denk aan verse moten tonijn op de bbq op het achterdek. De schippers en bemanning van de reis werden samen al snel een grote familie, waarbij je het natuurlijk soms met de een wat beter kan vinden dan met de ander. Ik denk met smart terug aan de fantastische 2 weken die wij samen in de Carib hebben gehad. Een echte aanrader dus!'

Anthony, Arnhem

'Een mooier gebied om te leren zeilen bestaat naar mijn mening niet; golven van 3 meter hoog, windkracht 7, zon, 28C en ongerepte tropische eilanden. De schipper kende het gebied en de locals goed. Hij heeft ons veel bijgebracht over het zeilen. Wij hebben havenmaneuvres geoefend in een prachtig haventje genaamd Marigot bay in St. Lucia. Er was ook tijd om zelfstandig of in een groep de eilandjes te ontdekken, te snorkelen of een andere hobby op te pakken zoals kiten, windsurfen of gewoon een boek te lezen op het strand. De beklimming van de berg de Piton in St. Lucia is echter alleen weggelegd voor ervaren bergbeklimmers. Voor mij was dit een van mijn mooiste vakanties, een perfecte combinatie van actief zeilen, zon en ontspanning. '

Peter Krommenhoek, Almere

'Zo''n zonvakantie hartje winter naar de Carieb klinkt zeer aanlokkelijk. We hadden dan ook zeer hoge verwachtingen. Uiteindelijk bleek het allemaal nog veel mooier dan we hadden verwacht. Fantastisch zeilen, prachtige eilenden met enorm leuke , vriendelijke mensen, de sfeer aan boord, het eten, de zon, de temperatuur van het water, veel geleerd, veel gezien en enorm genoten. Foto''s sturen we jullie op.'

Anoniem, Amsterdam

'Het zeezeilen in het caribisch gebied was in één woord fantastisch. Van Martinique voeren we naar het groene Saint Lucia waar we onder andere in de baai lagen van Soufriere met oogverblindend uitzicht op de "Pitons" en een vleermuizengrot. Na Saint Lucia voeren we via Bequia naar Tobago cays, een rif met een prachtige onderwaterwereld! Tijdens het snorkelen zagen we grote zeeschildpadden, roggen en zelfs een haai! Na twee dagen Tobago cays deden we onder andere Union Island, Petit Saint Vincent en Mustique aan. Tijdens het varen kwamen we een grote groep dolfijnen en zelfs een walvis tegen. Naast de prachtige omgeving veel geleerd over het voorbereiden van tochten en het navigeren op een zeiljacht. Een echte aanrader dus! '

Corine van den Berg, Vlaardingen

'Op een geheel ontspannen wijze, in een waanzinnig mooi gebied, leren zeilen met Amorgos schippers die in staat zijn te verbinden en verblijden.'

P.Valkenburg, Eerbeek

'Ontspannen zeilen met lekker windje en temperatuur, veel zon met daarnaast voldoende tijd om op de verschillende eilanden rond te kijken, zwemmen, snorkelen en barbequeen onder genot van een lokale (rum)punch.'

Milan Kaihatu, Amsterdam

'Amorgos neemt je mee naar een zonovergoten gebied met veel pracht, maar ook veel tegenstellingen. Elke dag zeil je een flinke afstand en zie je verschillende havens en baaien. De ene dag in een luxueuze haven, de andere dag in een baai met een op het eerste oog eenvoudig restaurantje. Zo kan het voorkomen dat je op de ene dag met een drankje ligt te dobberen in het zwembad van een 5 sterrenhotel en de andere dag aan het onderhandelen bent met een bootboy om tegen woekerprijzen een stuk vers fruit te bemachtigen. Dit is een trip om nooit te vergeten.'

Cees Groot, Alkmaar

'Leuke, actieve vakantie met een humorvolle en gezellige schipper.'

Sophie van Zijl

'Nieuwe lieve mensen, onbekende cultuur, aangenaam klimaat en mooie passie leren kennen. Zeilen is een heerlijke bezigheid waar onze schipper niet alleen vakkundig maar ook heel gepassioneerd in was. Te voelen in je portemonnee maar is het helemaal waard!'

Maaike, Nijmegen

'Nog redelijk onervaren op zeilgebied meegeweest met een reis van Amorgos naar de Caribbean om daar te leren zeilen en zeker een heel stuk wijzer terug gekomen. Ontzettend veel geleerd en een zeer leuke tijd gehad aan boord. Van mij hadden die 2 weken nog veel langer mogen duren. Oftewel: een aanrader voor iedereen die wat wil leren op zeilgebied en tegelijkertijd wil genieten van heerlijk weer op een prachtige locatie'

dennis van Wonderen, amsterdam

'Deze 2 weekse zeilcursus in de caribean is een uniek ervaring. De combinatie van zon, zee, zeilen en lekker eten maakt een ieder een rijker mens, om dit te mogen ervaren'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod