zeilvakantie-caribbean-bvi-00.jpg

A ticket to the Tropics

Op het moment dat het in Nederland de herfst begint, komt op de British Virgin Islands het seizoen op gang. Een tropische paradijs ideaal voor een ontspannen zeilvakantie. Niet ingewikkeld. Meerdere eilanden op korte afstand. Heldere wateren met een rijk onderwaterleven.

In de BVI liggen erg veel ankerplaatsen, inhammen en baaien die bescherming bieden tegen wind en golven, waardoor het een geweldige plek is om te zeilen. Ontdek de karetschildpadden, luister naar de verhalen van de lokale bevolking en zwem naar gezonken schepen voor de kust van uitgestrekte witte zandstranden.

Koraalrif en historische scheepswrakken

Er zijn verschillende populaire zeilroutes in de BVI, waaronder de "Boatman's Guide to the BVI". Dit is een route langs de populairste eilanden en baaien van de BVI, waaronder Tortola, Virgin Gorda, Jost Van Dyke en Anegada. De BVI staat ook bekend om het snorkelen en duiken, met vele scheepswrakken en koraalriffen om te verkennen. Enkele van de beste plaatsen om te snorkelen en te duiken zijn The Indians, The Caves en The Chimneys.
...

Data en Prijzen

- Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
- Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
- Ervaring is niet nodig. Vakantie iedereen met zin in zon of zeilen
- Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- vlucht en luchthavenbelasting* (exclusief ruimbagage),
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- linnengoed aan boord,
- eindschoonmaak van het zeiljacht.
*Als de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven, vragen we je een meerprijs te betalen.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 19,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- ruimbagage vlucht,
- transfer vliegveld – jachthaven,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer vliegveld – jachthaven Tortola per taxi: € 50,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 45,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een grotere groep, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je wilt boeken met een afwijkende vlucht, eigen vlucht of ander vervoer. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Van 9 juli tot en met 13 augustus zeilen we in een groep jachten met alleen actieve zeilvakanties of zeilcursussen. In het voor- en naseizoen zeilt er daarnaast een klein groepje flottielje jachten mee. Op die manier ben je eigenlijk altijd verzekerd van een groep met minimaal 10 deelnemers.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht. De vertrek- en aankomsttijden van de vluchten liggen tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Voor vliegreizen die buiten deze tijden liggen, overleggen we met je. Vanaf de luchthaven op Beef Island rijd je met de taxi naar de jachthaven in Road Town op Torola.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 45,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de vluchtgegevens, namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend) en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

British Virgin Islands

Tussen Puerto Rico en Sint Maarten ligt een prachtige eilandengroep: de Britse Maagdeneilanden. De BVI staan internationaal bekend als een paradijs voor zeilers. Het is een stukje reizen, maar dan heb je ook iets. Wat moet je je bij de BVI voorstellen? Meer dan 60 eilanden. Het hele jaar door ca. 29 graden. Constante wind, kalme zee, honderden ankerplaatsen. Prachtige natuur zowel op de eilanden als onder water. Een intieme sfeer met een hoge levensstandaard.

De Caribbean klinkt voor sommigen als een gebied voor ervaren zeilers. In dit geval valt dat mee: de Britse Maagdeneilanden zijn prima toegankelijk, ook voor minder ervaren zeilers. De afstanden zijn kort en je ziet waar je heen zeilt. De wind is van november tot juli stabiel, kracht 3 tot 4 en er is voldoende beschutting tussen de vele eilanden.

Tortola: mañana mañana

Op Tortola vind je meer tortelduiven dan inwoners. Daar komt de naam Tortola vandaan. Het is het grootste eiland van de Britse Maagdeneilanden en de hoofdstad Road Town is voorzien van banken, winkels, restaurants en bars. In de haven is het een komen en gaan van veerboten, jachten en cruiseschepen, maar de betere stranden liggen aan de andere kant van het eiland.

Bekende plekjes zijn Apple Bay, Carrot Bay, Cane Garden Bay, Brewers Bay en Trunk Bay. Allemaal met hun eigen 'mañana mañana' sfeer, inclusief cocktail bars en restaurantjes. Tortola, en eigenlijk de hele BVI, staat bekend om haar fantastische snorkel locaties. Probeer een keer voor anker te gaan in Brewer's Bay, Smuggler's Cove of Long Bay en laat je verrassen.

Jost van Dyke: paradijs op aarde

Prachtig! Eigenlijk zouden we niet meer moeten schrijven... Het uitzicht op de baaien en de zee is geweldig. Het uitzicht op de bergen van Tortola en de ander eilanden. is prachtig. De stranden zijn relatief ongerept. De grote baai (Great Harbour) met barretjes op het strand is super. De hellingen zijn weelderig groen en het water kraakhelder en blauw...

En verder? Verder is er niet veel! Jost van Dyke is een klein eiland met een paar honderd bewonders, waar vroeger een Nederlands piraat (Joost van Dyk) zijn onderkomen zocht.

Anegada en Virgin Gorda

Op Anegada wonen nog minder mensen. Een oase van rust met een enorm rif voor de kust. Natuurlijk kun je ook hier fantastisch zwemmen en snorkelen. Alsof je in een openlucht aquarium zwemt.

Het eiland draait op vis en een klein beetje toerisme. Stel je bij dat laatste niet te veel voor: er komt drie keer per week een veerboot. Maar een groot deel van de BVI wordt door Anegada voorzien van verse vis en kreeft.

Het bergachtige Virgin Gorda is met afgelegen stranden en baaien een natuurlijke trekpleisters. De kust is kronkelig met talrijke inhammen en baaien en de heuvels zijn vruchtbaar groen. En in sommige baaien vind je de meest geweldige aanlegplaatsen met top faciliteiten aan wal.

Dag 1 Amsterdam - Tortola

Afhankelijk van de beschikbare vliegtickets vertrek je vanaf Schiphol. Je reist dan via de USA of Antigua naar de British Virgin Islands. Landen is echt geweldig: de landingsbaan op Beef Island eindigt in Trellis Bay waar de zeiljachten voor anker liggen. Een taxi brengt je van Beef Island naar de jachthaven in Road Town op Tortola. In het informatiepakket dat je van Amorgos ontvangt, vind je de ligplaats van ons jacht. Deze is te herkennen aan de blauwe Amorgos-vlag.

Dag 2 Road Town - Norman Island

Yes, vandaag gaan we echt het water op! We maken de oversteek over het Sir Francis Drake Channel. Dit is een 'kanaal' tussen het grotere Tortola aan de noordzijde en een reeks kleinere eilanden aan de zuidzijde. Het uitzicht is prachtig: groene hellingen, blauwe zee en witte stranden. Wen er maar aan, want de komende dagen is dit paradijs jouw thuis!

Onderweg zoeken we een ankerplaats bij Key Cay. Of eventueel bij één van de kleine eilanden Pelican Island of The Indians. Samen maken we een heerlijke lunch en zwemmen we in het frisse, heldere water.
Op Norman Island zeilen we naar the Bight Bay, waar we in de hoek van de 'Pirates' kunnen liggen.

De Pirates is een bruisend restaurant met een beach bar. Tevens de ideale locatie voor een geweldige zonsondergang tijdens het avondeten. Een andere optie voor het avondeten is 'The legendary floating bar'. Deze ligt aan de andere kant van de baai. Zij zijn beroemd door hun bijzondere traditie: iedereen die naakt van het bovenste dek het water induikt, kreeg voorheen een gratis shirt. Met andere woorden: deze bar staat garant voor een avondje feest!

Afstand: ca. 8 mijl

Dag 3 Norman Island - Jost van Dyke

Ben je een vroege vogel, neem vandaag dan gelijk een duik in het heerlijke water. Of pak je snorkelset, stap in de dinghy en ga op zoek naar een mooie snorkelspot. Je vindt hier namelijk overal natuurlijke grotten met een adembenemende onderwaterwereld.

Na het ontbijt zetten we de zeilen om te varen naar Soper's Hole. Dit is een natuurlijk beschutte haven en ligt tussen frisgroene hellingen. De palmen wuiven ons tegemoet met kleurrijke barretjes op de kade. Een mooie plek om boodschappen op de wal te doen, rond te struinen langs boetiekjes en eventueel de watertanks van ons jacht te vullen.

In de middag zeilen we verder richting Jost Van Dyke. Dit kleine paradijs op aarde kent aan de zuidzijde 3 baaien. Blauwe zee, groene palmen, witte stranden en Tortola in de verte… Dit is een schitterende plek om te overnachten en perfect om te relaxen op het strand. En alle foto's die je hier maakt zijn gegarandeerd het inlijsten waard!

Wil je 's avonds vermaak, kies dan voor de Great Harbour. Geen grote haven, maar een grote baai met leuke bars en restaurantjes tussen de palmbomen aan het strand.

Afstand: ca. 13 mijl

Dag 4 Jost van Dyke

Mañana mañana... Het is heerlijk vertoeven bij Jost Van Dyke en de eilandjes hier in de buurt. Dus laten we daarvan genieten! We cruisen een rondje om het eiland: Little Jost Van Dyke, Green Cay, Sandy Spit... en zeker Sandy Cay mag je niet missen. Voor het strand gooien we het anker overboord. En dan met je slippers zwemmend naar het eilandje.

In 20 minuten wandel je naar de top van Sandy Cay met een spectaculair uitzicht! Wanneer we uitgeplonst zijn en de maag begint te rammelen, dan zeilen we een klein stukje verder naar Foxy’s Taboo. Dit is een goede plek om aan wal te gaan voor een lunch. Tevens een mooie plek om te snorkelen indien de wind niet te sterk is.

Het rif is aardig, maar de échte reden om Foxy’s Taboo te bezoeken is vanwege iets anders… Namelijk de schildpadden en roggen! Naast de betonnen kade vind je schildpaddengras: gewoon rustig wachten en ze komen vanzelf naar je toe.

Als de weersvooruitzichten gunstig zijn, dan kunnen we hier eventueel blijven om de nacht door te brengen. Speel je liever safe, dan lig je één baai verder wat veiliger vast aan een ‘mooring’. En daar is het ook zeker geen straf: op de wal vind je namelijk Sydney's Peace and Love Restaurant. Want wil je kreeft eten op de British Virgin Islands? Eet ze dan hier!

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 5 Daimond Cay, Jost van Dyke - Marina Cay

Maak je op voor een lekker dagje zeilen. Na een vroege start zeilen we naar Monkey Point op Guana Island. Dit is een prachtige plek om te snorkelen (mits de wind goed staat). Hierna zeilen we naar Marina Cay waar we bij rustig weer overnachten. Marina Cay heeft op het strand enkele restaurants en een populaire happy hour. Ook is het een supermooie spot om te genieten van de zonsondergang.

Bij onrustig weer gaan we aan de overkant in Trellis Bay voor anker. Het restaurant The Last Resort in Trellis Cay staat bekend om hun hilarische 'diner entertainment'. Je vindt hier ook een supermarkt, internetcafé en je ligt er wat meer beschut. Zowel het eilandje Marina Cay als de baai Trellis Bay (Beef Island) is een bezoek meer dan waard!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 6 Marina Cay - Saba Rock, North Sound

Vandaag gaan we naar North Sound. Dit is een prachtige locatie. Het ligt volledig beschut tussen grote en kleine eilanden. Het heeft vlak water met een keur aan ankerplaatsen, stranden en restaurants. Eigenlijk is North Sound een soort binnenmeer op zee. Je kunt hier verlaten in een baai liggen of genieten van sjieke restaurants en het 'high-end' nachtleven. Voor ieder wat wils.

We varen in de ochtend naar 3 kleine eilandjes die samen een nationaal park vormen: de Great Dog, George Dog en West Dog. Waanzinnige plek om te snorkelen en te relaxen aan boord. Als we zin krijgen om weer te zeilen, dan varen we richting Saba Rock in North Sound.

Saba Rock heeft een geweldige setting, een mooi restaurant en een prachtig uitzicht. We schuiven aan bij het lopend buffet en genieten van de live muziek.

Afstand: ca. 14 mijl

Dag 7 North Sound

Een dagtour -al dan niet met onze zeiljacht- door North Sound heeft veel te bieden. Bekende spots naast Saba Rock zijn hier de Bitter End Yacht Club, Leverick Bay en de Costa Smeralda Yacht Club. Je kunt hier terecht voor een massage, schoonheidsbehandeling of een fijne cocktail. Of je gaat gewoon lekker shoppen.

Maar er is meer: vaar met een rubberboot naar het rif bij Saba en spot schildpadden. Bezoek Sugar Mill, een prachtig startpunt voor een lange wandeling. En kijk uit voor de leguanen! Of leg aan bij de Bitter End Yacht Club voor een dagje catamaranzeilen, windsurfen, kajakken of kitesurfen. En bovenal... kies het palmstrand van jouw voorkeur om een uiltje te knappen en een kokosnoot te kraken.

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 8 North Sound - Anagada

Zeilen naar Anegada is als een bezoek aan een sprookjeseiland. En dat slechts een paar dagen per jaar te zien is...

Terwijl de groene heuvels van de andere eilanden altijd zichtbaar zijn, moeten we toch echt eerst een flink stuk zeilen om Anegada te zien. Het is namelijk zo plat als een pannenkoek. Anegada is het enige Maagdeneiland dat niet vulkanisch is, maar een koraaleiland is. Rond Anegada ligt een groot rif. En dat maakt het eiland grotendeels onbereikbaar en ongerept.

Een oase van rust waar je helemaal zen kunt snorkelen. We gaan voor anker bij Setting Point waar af en toe een veerboot komt. Soms waan je je hier werkelijk als 'wie is de mol' op een verlaten eiland. Dus: rubberbootje pakken en op avontuur!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 9 Anegada - Leverick Bay

Deze ochtend gebruiken we om verse vis in te slaan in the Settlement of om te genieten van de onderwaterwereld van Anegada. Rustig aan. In de middag zeilen we terug richting Virgin Gorda om aan te leggen in het kleine en beetje slaperige haventje Leverick Bay.

Rond de haven vind je winkeltjes, kleurrijke barretjes en een paar straten verder is een markt. 's Avonds komt de boel los in de beachbar 'Jumbies'. Super gezellig en hoe later hoe meer jump up's!

Afstand: ca. 14 mijl

Dag 10 Leverick Bay - The Baths

We starten vroeg om verder af te zakken richting het zuidelijke puntje van Virgin Gorda. Hier ligt het Nationaal Park the Baths. Een te gekke plek, er zijn mensen die dit het achtste wereldwonder noemen. Het is een rotskust. Op zich zie je dat op bijna ieder Maagdeneiland. Maar niet als deze: de rotsen liggen als gigantische knikkers verspreid met daartussen kleine prachtige strandjes.

Het is een soort doolhof met natuurlijke verborgen zwembaden, grotten en tunnels. Ankeren is hier niet aan te raden, maar er liggen moorringen om ons jacht aan vast te maken. Daarna kunnen we met ons bijbootje naar de kant. Let op bij een noordelijke deining!

Wanneer de zon begint te zakken kiezen we afhankelijk van de windrichting om aan te leggen bij Marina Cay of in Trellis Bay.

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 11 Trellis Bay - Cane Garden

Terug naar Tortola: we zeilen langs de noordkust met haar prachtige stranden. De hele dag alle tijd om te ankeren en chillen op het dek met uitzicht op de witte palmstranden.

Als je verder wilt zeilen of een snorkelspot zoekt dan is de tocht rond de eilanden Great Camanoe, Scrub Island en Guana Island een aanrader. Alhoewel, snorkelen kan ook heel goed in Brewer's Bay, één baai voor de Cane Garden.

Naar het westen ligt de meest bekende ankerplaats van de Virgin Islands: Cane Garden Bay. Een mooie goed beschutte baai met stranden en kade. De barretjes en restaurants dingen alle mee naar de titel voor de mooiste sunset-plek. Palmbomen, strandstoelen, cocktail en de zon die in het water zakt...

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 12 Cane Garden - Peter Island

Ontbijten kan prima in Cane Garden. Maar we doen het ander: voor dag en dauw anker op, klein stukje varen naar Long Bay of Smuggler's Cove en daar het anker uitgooien. Dit is een tip voor snorkelaars en zwemmers! Onder water is het hier werkelijk prachtig...

Na het een relaxed ontbijt zeilen we via Soper's Hole rond Tortola. Aan de wind gaat onze tocht verder naar Deadmen's Bay op Peter Island: witte strand, strandstoelen, wuivende palmen en groene heuvels...

Lekker loungen, een goede lunch, boekje. Het goede leven. Vanaf het strand beklimmen we de heuvels voor een geweldig uitzicht op het Sir Francis Drake Channel en de eilanden.

Tegen de avond varen we klein stukje terug naar Great Harbour: een schilderachtige baai perfect voor een overnachting onder de sterren. Het restaurant de Seven Oceans serveert eenvoudige lokale gerechten. Helemaal top!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 13 Peter Island - Cooper Island

In Great Harbour liggen een paar rifs, leuk om te snorkelen. Als iedereen up & ready is zeilen we naar weer een bizar mooi eilandje: Salt Island. De naam zegt het al, op het eiland vind je twee zout meren. Naast het eiland ligt het wrak van de Rhône, gezonken in 1867. We nemen hier alle tijd voor een verfrissende duik of om te snorkelen.

Het volgende eiland is Cooper Island, waar we we vroeg in de middag een ligplaats zoeken in Manchioneel Bay. Een duik in het water en dan zwemmend naar Cistern Point om te snorkelen of linea recta naar het strand om te chillen bij de Cooper Island Beach Club. Hè wat vervelend, al dat ontspannen! Het restaurant zit vaak vol, maar een barbecue aan boord, misschien met verse vis, is een prima alternatief.

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 14 Cooper Island - Road Town

Relaxed opstaan en nog één dag maximaal genieten! Dat kan op Cooper Island met veel snorkelen en lekker niets doen. Of we zetten de zeilen en in plaats van rechtstreeks met halve wind terug naar Road Town te varen, maken we er nog één lange tocht van!

Road Town ligt op ongeveer 7 mijl, vaar je om Tortola heen, reken dan 20 mijl extra en vaar je om Virgin Gorda heen dan maak je een tocht van ongeveer 35 mijl. Live slow, sail fast!

Wat anderen vinden?

Actieve zeilvakantie BVI

Tienka, Breda

'Ik heb 10 dagen heerlijk gezeild op de Caribische zee. Lekker veel wind en goed gezelschap. We is het een duur gebied. '

Piet en Joke, Soesterberg

'Schitterende zeildagen met een ongelofelijke leuke sfeer! Bedankt, Piet en Joke'
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod