zeilvakantie-griekenland-athene-b17.jpg

De Lentebloesemtocht Griekenland

Een nieuw initiatief onder de vlag van de Zeilclub. Een week lang zeilen in een waanzinnig mooie omgeving. Zonnen, relaxen en iedere dag een andere plek ontdekken. En dat in één van de fijnste zeilgebieden in Griekenland.


Update 28 januari

Je kunt op dit moment alleen 'boeken op aanvraag'. Dat wil zeggen dat we je na boeking een ontvangstbevestiging sturen en de boeking zelf nog niet definitief bevestigen. Wanneer er voldoende nieuwe boekingen zijn, maken we je boeking definitief en ontvang je de factuur en boekingsbevestiging. Iedereen die inmiddels heeft geboekt gaat gegarandeerd mee op de Lentebloesemtocht. Wil je ook mee? Gewoon boeken, we houden je op de hoogte.


Wie, wat en hoe?

Tijdens de Barre Tocht in november ontstond het idee om een zelfde soort gezellige tocht als de Barre Tocht te varen, maar dan met (nog) mooier weer... Hoe gaaf zou het zijn als we met de zeilclub in Griekenland zo'n tocht zouden kunnen maken? Zo gezegd, zo begonnen.

Het plan is om met een groep van 15 tot 25 zeilclubleden een tocht te maken op de Saronische Golf. Van 15 tot en met 22 april. We regelen de vliegtickets (zaterdag-zaterdag vanuit Eindhoven) zodat we zo veel mogelijk op dezelfde vlucht zitten en samen kunnen reizen. In Athene is het nog ca. 45 minuten met de bus of taxi van de luchthaven naar de haven.

Dit vaargebied kent al vroeg in het voorjaar aangename temperaturen. De havens, restaurants en barretjes zijn vanaf begin april open. Het is goed bereikbaar. En de Amorgos schippers kennen de eilanden erg goed omdat ze allen hun loopbaan binnen Amorgos hier begonnen!

Ruime jachten

We gaan varen op relatief nieuwe Beneteau 46 ft jachten met 5 hutten per boot. De prijs is inclusief vlucht naar Athene, excl. eten en drinken. Mocht je graag wat meer ruimte hebben aan boord, dan kun je een tweepersoons hut privé boeken.

Het zal zeker geen barre tocht worden. Daarom de naam Lentebloesemtocht Griekenland. We nemen je mee naar de meest mooie plekjes en tussen het zeilen door is er alle tijd voor gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten, beetje zonnen en relaxen. Absoluut een geweldige ervaring. Ga je mee?
...

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [2384] => Array
            (
              [pakket_id] => 2384
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [3024] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 3024
                      [element_container] => Array
                        (
                          [4125] => Array
                            (
                              [element_id] => 4125
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [31659] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 31659
                                      [titel_content] => Gezelligheid op Griekse eilanden
                                      [omschrijving_content] => Griekenland staat bekend om de gastvrijheid en vriendelijke bevolking. De afwisseling, het helderblauwe water, de witte huizen en kleurrijke kades maken de eilanden fotogeniek. Laat je verrassen door de Griekse oudheden en temperamentvolle feestjes die onverwacht ontstaan in de bars en taveernes. 

Zeilen in Griekenland is een perfecte manier om er een weekje helemaal uit te zijn. Iedere dag zeilen we naar een nieuwe bestemming. Met wat geluk varen we onder een stralende lentezon en sowieso meren we aan bij prachtige havens. 

Actief meezeilen of juist lekker luieren in de zon. Vrijheid, blijheid. Alles kan. We zeilen met de Zeilclub, dus een hoop gezelligheid en plezier in zeilen is gegarandeerd! 
                                      [sorteervolgorde_content] => 1
                                      [contentcategorie_container] => Array
                                        (
                                          [1] => Array
                                            (
                                              [contentcategorie_id] => 1
                                              [contentcategoriecode] => ALG
                                            )

                                        )

                                    )

                                  [31660] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 31660
                                      [titel_content] => 
                                      [omschrijving_content] => ✔ Geschikt voor alle Zeilclub leden, van beginner tot gevorderde zeiler
✔ Uitgestrekt zeilgebied direct voor de deur vanuit Athene
✔ Zeilen op open water en leuke avonden in kleine havens
✔ Fantastische eilanden Poros, Aegina en Hydra
✔ Als de watertemperatuur het toelaat: snorkelen en zwemmen
✔ Amfitheater van Epidhavros: het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid
✔ Samen uit eten in de steegjes van Hydra of op de kade in Korfos
✔ Ga los in het uitgaansleven van Athene of de bars op Poros
✔ De beste en leukste Zeilclub schippers
✔ Iedere avond genieten van je ankerbiertje bij een geweldige zonsondergang

De prijs van de lentebloesemtocht is inclusief:

- vlucht Eindhoven - Athene en luchthavenbelasting* (exclusief ruimbagage), - zeilen op 46 voets Beneteau zeiljachten, - overnachten aan boord, - begeleiding door bekende Zeilclub schippers, - linnengoed aan boord, - eindschoonmaak van het zeiljacht. *Als de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven, vragen we je een meerprijs te betalen.

Bij de prijs is niet inbegrepen:

- boekingskosten (€ 19,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50), - reis- en/of annuleringsverzekeringen, - ruimbagage vlucht, - transfer vliegveld – jachthaven, - bijdrage boordkas. Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer vliegveld – jachthaven Athene per bus: € 6,00 p.p en per taxi: € 35,00 per rit.

Boordkas

We maken ter plaatse een boordkas. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren. [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2912] => Array ( [subpakket_id] => 2912 [element_container] => Array ( [1101] => Array ( [element_id] => 1101 [content_container] => Array ( [9482] => Array ( [content_id] => 9482 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering: - met hoge dekkingen; - verzekerd bij annulering en vertraging; - en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts. Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen. De premies zijn: Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) [2913] => Array ( [subpakket_id] => 2913 [element_container] => Array ( [1846] => Array ( [element_id] => 1846 [content_container] => Array ( [9483] => Array ( [content_id] => 9483 [titel_content] => Reisverzekering [omschrijving_content] => Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking. Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services: - Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval. - Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering. - Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten. - Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd. Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d. Pakket B: € 1,85 p.p.p.d. Pakket C: € 2,55 p.p.p.d. De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs. Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )

Wat anderen vinden?

Lentebloesemtocht Griekenland

keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod