zeilcursus-nederland-0150.jpeg

Zeilen door het Kanaal naar Granville, 12 dagen

Dit is een avontuurlijke tocht! Voor de gevorderde zeiler die zijn ervaring flink wil uitbreiden. Een tocht vanuit Muiderzand met als einddoel het stadje Granville aan de Franse kust bij de Kanaaleilanden. Bij dit soort tochten ligt de route en bestemming nooit echt 100% vast... Maar ervaring, beleving en genieten zijn wel gegarandeerd! Voorgaande jaren bereikten we het einddoel overigens altijd.

Een tocht voor iedereen die van intensief zeilen houdt, op volle zee, door weer en wind. Inclusief hoge school navigeren met veel eb- en vloedstroom. We zeilen deze tocht op de 'Simaia', een snelle Dehler 44 met perfecte zeileigenschappen. En de terugweg via de péage per busje.
...

Prijs en data

We zeilen in juli en augustus 6 keer een "ervaringstocht Kanaaleilanden" in 4 verschillende versies. Kijk in het overzicht voor de andere tochten naar de Kanaaleilanden. Neem gerust contact op om te overleggen.

Inbegrepen

De prijs van de ervaringstocht is per persoon en inclusief:
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren schipper en co-schipper,
- reis terug vanuit Granville naar Muiderzand per mini-bus.

Niet inbegrepen:

- maaltijden,
- havengelden buiten de thuishaven,
- brandstof,
- annuleringsverzekering,
- bijdrage aan de boordkas.

Offerte op maat - Groepen

Wil je zelf een ervaringstocht Kanaaleilanden samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je deze tocht in overleg als groepsreis boeken. Jullie bepalen zelf met wie en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van accommodatie aan boord met een ervaren schipper.

Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons ons of bel ons op telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

... ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [1965] => Array
            (
              [pakket_id] => 1965
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [2562] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 2562
                      [element_container] => Array
                        (
                          [3552] => Array
                            (
                              [element_id] => 3552
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [25184] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 25184
                                      [titel_content] => Ervaringstochten rond de Kanaaleilanden
                                      [omschrijving_content] => Op 29 juni vertrekken we met de 'Simaia' - ons grootste zeiljacht in Muiderzand - naar de Normandië en de Kanaaleilanden... Deze tocht is onderdeel van een serie van 6 ervaringstochten: twee one-ways van 12 dagen, twee avonturen tochten voor gevorderde zeilers richting Zuidwest-Engeland en twee10-daagse zwerftochten rond de Kanaaleilanden. 

Ga je mee?

Alle mogelijkheden op een rij: - Almere - Kanaaleilanden (29 jun) - Zwerftocht Bretonse Kust & Kanaaleilanden (9 jul en 6 aug) - Gevorderden zwerftocht Cherbourg - Zuidwest-Engeland (17 & 27 jul) - Kanaaleilanden - Muiderzand (14 augustus) Het vervoer van en/of naar Muiderzand regelen we met een busje. De one-way tochten en de tocht naar Zuidwest-Engeland kunnen we aanraden voor gevorderde zeilers die hun zeilervaring willen uitbreiden. Avontuur gegarandeerd! Ben je een minder ervaren zeiler, maar niet bang voor avontuur en wil je graag de Kanaaleilanden zien? Kies dan voor één van de 10-daagse zwerftochten. De omstandigheden zijn min of meer gelijk, maar de dagafstanden zijn tijdens de 10-daagse overzichtelijk en we blijven binnen hetzelfde gebied. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [25185] => Array ( [content_id] => 25185 [titel_content] => Lastminute aanbieding [omschrijving_content] => Boek nu een de laatste plaatsen met vertrek op 19 of 26 juli van de 9-daagse Granville-Granville tocht met 50 euro korting! [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [25187] => Array ( [content_id] => 25187 [titel_content] => Is het ver zeilen? [omschrijving_content] => Vanaf IJmuiden is het ruim 60 uur zeilen naar Granville. Drie dagen en twee nachten. Dat valt mee, toch? Wij willen er wat langer over doen; er is onderweg veel te zien en te beleven. De tocht kent mooie uitdagingen: het Noordzeekanaal naar IJmuiden met haar sluizen. De oversteek van de Maasmond bij Rotterdam. De drukte in de aanloop van de Schelde en bij Zeebrugge. De scheepvaartroutes op de Noordzee. Ondieptes bij de Zeeuwse en Belgische kust. De lagerwal die kan ontstaan. Het Nauw van Calais en Het Kanaal zelf. [sorteervolgorde_content] => 4 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [25188] => Array ( [content_id] => 25188 [titel_content] => Hoe is dat, zeilen op Het Kanaal? [omschrijving_content] => Op de eerste plaats: flinke stroom mee en flinke stroom tegen! De stroom mee (of tegen) kan oplopen tot 8 knopen... Als de berekeningen kloppen, maken we gebruik van het eerste en rusten uit bij de tegenstroom. De tussenstops langs de route spreken tot de verbeelding. Ik noem er een paar:

Zeeuwse Delta en Belgische kust

Voor de Zeeuwse Delta en langs de Belgische kust liggen veel zandbanken en hier begint het al met een stevige stroom! Een uitdagend zeilgebied, niet in het minst omdat we ook drukke verkeersgebieden doorkruisen: de Maasmond, de Schelde en de aanloopgeul naar Zeebrugge.

Kliffenkust van Normandië

De imposante kliffenkust van Normandië met romantische vissershavens als Boulogne-sur-Mer en Dieppe.

Honfleur

Honfleur bij Le Havre. Mooie oude gebouwen aan de monding van de Seine. Dit is de geboorteplaats van het impressionisme en hier woonden beroemde kunstenaars, als Monet en Boudin.

Guernsey

Het eiland Guernsey met haar bekende 'green lanes' (fietspaden) en het 'cliff path'. Een pad dat je over de ruige kliffen leidt langs Engelse cottages, omhoog spattende zee, zeilboten die voorbij varen met op de achtergrond een witte vuurtoren en de eilandjes Herm en Sark. [sorteervolgorde_content] => 5 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [25190] => Array ( [content_id] => 25190 [titel_content] => Ons einddoel: Granville [omschrijving_content] => Een oude stad boven op de kliffen met uitzicht op haar eigen archipel: îles Chausey. Grensgebied tussen Engelse cottages en boerderijen en Franse stadsmuren en straten. In de verte liggen Le Mont-Saint-Michel, Saint-Malo en naar het noorden Jersey en Guernsey. Als de tocht voorspoedig verloopt leggen we de dag voor Granville aan op één van de Kanaaleilanden. [sorteervolgorde_content] => 7 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [25191] => Array ( [content_id] => 25191 [titel_content] => Heen zeilen, terug met een busje [omschrijving_content] => We zeilen met het zeiljacht de 'Simaia'. Deze Dehler Varianta 44 is een erg fijne zeiler. De snelheid en de grootte van dit jacht maken lange tochten op zee zoals deze, comfortabel. We starten de 12-daagse tocht op 1 juli in Muiderzand. Je stapt 's ochtends op 12 juli af in Granville en met een busje brengen we je terug naar Muiderzand. [sorteervolgorde_content] => 8 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [25193] => Array ( [content_id] => 25193 [titel_content] => Meer weten over het Jersey? [omschrijving_content] => Foto's van de kust bij Normandië en de Kanaaleilanden En Floortje Dessing bezocht Le Havre en Honfleur [sorteervolgorde_content] => 20 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [25445] => Array ( [content_id] => 25445 [titel_content] => Prijs en data [omschrijving_content] => We zeilen in juli en augustus 6 keer een "ervaringstocht Kanaaleilanden" in 4 verschillende versies. Kijk in het overzicht voor de andere tochten naar de Kanaaleilanden. Neem gerust contact op om te overleggen. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) [26141] => Array ( [content_id] => 26141 [titel_content] => Muiderzand - Granville: tussen Engeland en Frankrijk [omschrijving_content] => We varen meestal overdag, maar voor de planning zijn we ook afhankelijk van de stroming en het tij. Als de stroom tegen zit, is het soms zinvol zijn om te wachten tot het tij keert en de stroom mee zit. Dan kan het gebeuren dat je al zeilend naar de maan kijkt en je bed op zoekt als de zon bijna op komt! Met elkaar bespreken we aan de hand van het weer en de getijdentabellen hoe de tocht eruit gaat zien: welke route, welke koersen, korte of lange etappes en of we onder de Engelse kust zeilen, of dat de route via de Franse kust beter is. We overnachten aan boord. Dat kan in een haven of achter ons anker zijn. En op een lange tocht met een wachtsysteem, slaap je tijdens het zeilen. We eten ook grotendeels aan boord tijdens of na het varen. [sorteervolgorde_content] => 3 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [26142] => Array ( [content_id] => 26142 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De prijs van de ervaringstocht is per persoon en inclusief: - accommodatie aan boord van het zeiljacht, - zeilkleding, - reserveringskosten, - ervaren schipper en co-schipper, - reis terug vanuit Granville naar Muiderzand per mini-bus. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [26143] => Array ( [content_id] => 26143 [titel_content] => Niet inbegrepen: [omschrijving_content] => - maaltijden, - havengelden buiten de thuishaven, - brandstof, - annuleringsverzekering, - bijdrage aan de boordkas. [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [26144] => Array ( [content_id] => 26144 [titel_content] => Offerte op maat - Groepen [omschrijving_content] => Wil je zelf een ervaringstocht Kanaaleilanden samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je deze tocht in overleg als groepsreis boeken. Jullie bepalen zelf met wie en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van accommodatie aan boord met een ervaren schipper. Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons ons of bel ons op telefoonnummer: 036 - 521 82 10. [sorteervolgorde_content] => 3 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [26150] => Array ( [content_id] => 26150 [titel_content] => Praktische informatie [omschrijving_content] => - 11-daagse of 9-daagse tocht langs de mooiste kusten van noordwest Europa voor resp. 1295 euro of 995 euro (excl. havengelden, kosten brandstof, eten en drinken, incl. accommodatie aan boord, schipper(s)). - Ongeveer 300 mijl (11-daagse) of 150 mijl (9-daagse). De gevaren mijlen kunnen we bijschrijven op een mijlenregistratie. - Voor wie: beginnende en gevorderde zeilers. - Met wie: 5 deelnemers en 2 instructeurs. - Meer info: bel 036 - 521 82 10 of mail. [sorteervolgorde_content] => 21 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2422] => Array ( [subpakket_id] => 2422 [element_container] => Array ( [3465] => Array ( [element_id] => 3465 [content_container] => Array ( [24931] => Array ( [content_id] => 24931 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering: - met hoge dekkingen; - verzekerd bij annulering en vertraging; - en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts. Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen. De premies zijn: Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )

Voor wie is de tocht Almere - Granville leuk?

Eén ding is zeker bij iedere ervaringstocht: je zult veel zeilen! We zijn dus ook langere dagen aan boord en we gaan er vanuit dat iedereen aan boord graag wil zeilen.

We zijn deels afhankelijk van het getijde, waardoor we misschien 's avonds in de schemer of zelfs 's nachts stukken zeilen. Op zee kan het altijd waaien, waardoor we op momenten de zeilen reven en aangelijnd op het dek werken. Op de tochten Almere - Granville, Granville - Almere en Engelse Zuidkust komen daar de lange afstanden en pittige inspanningen bij. Daarom is het voor die drie tochten belangrijk dat je zeilervaring hebt en handig wanneer je zelfstandig kunt functioneren als roerganger.

Het zijn drie intensieve tochten. Wanneer je niet zeker weet of je daar al aan toe bent, maar het avontuur van een ervaringstocht ontzettend ziet zitten, raden we je één van de zwerftochten op de Kanaaleilanden aan.

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan een ervaringstocht is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de ervaringstochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent dus eigenlijk nooit de enige alleengaande op een ervaringstocht.

Voorbereiding

Voor de meeste ervaringstochten hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Groepen

Ben je met z'n drie of meer dan kun je een ervaringstocht Kanaaleilanden als groepsreis boeken. Je weet dan zeker dat er geen andere deelnemers bij je aan boord komen en hebt meer invloed op de inhoud en route van de tocht.

Afhankelijk van het zeiljacht varen we met maximaal 6 deelnemers per zeiljacht.

Op- en afstaptijden

De zeilvakantie start met een kennismaking op ons kantoor in Marina Muiderzand op de opstapdag om 9.30 uur en we keren daar terug met een minibus op de afstapdag - afhankelijk van verkeersdrukte - in de avond.

Maatregelen en tips coronavirus

We zijn superblij dat we weer 1-, 3- en 5-daagse cursussen kunnen geven. Hoe en of we de tochten naar de Kanaaleilanden gaan uitvoeren, weten we op dit moment nog niet. Hou deze pagina in de gaten, de aanpassingen veranderen van week tot week.

De gezondheidscheck

De veiligheid van deelnemers en instructeurs staat voorop. Daarom vragen we iedereen voorafgaand aan een cursus de gezondheidscheck te doen door de onderstaande vragen te beantwoorden. Indien je één van de vragen met ja beantwoordt, annuleer dan je cursus of vakantie en blijf thuis.

1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Aanpassingen tijdens de tochten naar de Kanaaleilanden

De eerstvolgende tocht staat gepland in juli. Op dit moment zijn de aanpassingen die we gaan nemen om deze tocht mogelijk te maken nog niet bekend. Hou deze pagina in de gaten.

Andere adviezen:


- Verblijf zo veel mogelijk in de buitenlucht, zoals bij een zeilvakantie hoort ;-). Dus: aan dek, op het terras of in het water.
- Zorg voor goede ventilatie aan boord: ramen, luiken en deuren open.
- Neem handzeep mee voor onderweg.
- Douches in de jachthavens zijn gesloten.

En ook...

We vragen je natuurlijk ook de algemene richtlijnen van de overheid te volgen. Dus:
- Was vaak je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg.
- Schud geen handen.
- Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen dan je gezinsleden.
- 70-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid zijn extra voorzichtig.
- Blijf thuis bij gezondheidsklachten en annuleer je cursus of vakantie.
- Vermijd drukte (ga weg als je geen 1,5 meter afstand tot anderen kunt houden).

Schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie ervaringstochten en cursussen! Zij zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Kenmerkend voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne cursus. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers.

Eten en drinken

Aan boord is koffie en thee aanwezig. Bij een meerdaagse tocht doen we samen boodschappen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. 's Avonds kies je in onderling overleg voor koken aan boord of om uit eten te gaan.

Kleding

Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen. Bij de prijs zit het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen. Aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn kussens aanwezig. Neem zelf een kussensloop, laken, slaapzak en handdoek mee.

De boordkas

Bij een ervaringstocht wordt een boordkas gemaakt waaruit de boodschappen, brandstof en het havengeld in de andere havens worden betaald. De schipper is vrijgesteld van deze boordkas en betaalt niet mee aan havengelden en eten aan boord. Wanneer er een 2e schipper aan boord is betaald die wel mee. De kosten zijn deels afhankelijk van hoe jullie eten (aan boord koken of uit eten), reken op gemiddeld € 30,00 p.p.p.d..

De schoonmaak

Het jacht wordt aan het eind van iedere ervaringstocht door de deelnemers schoongemaakt.

De route

Begin en einde van deze tocht is Marina Muiderzand. De eerste dag gebruiken we om in IJmuiden te komen. Veel manouvreren, sluizen, etc. Daarna worden de omstandigheden zouter en lastiger. Welke route je vaart en waar je stopt is toch wat afhankelijk van het weer. Denk aan:

- IJmuiden,
- Scheveningen,
- Oostende,
- Boulogne-sur-Mer,
- Le Treport,
- Diepe,
- Honfleur,
- Jersey,
- Granville.

Wat anderen vinden?

Ervaringstocht Kanaaleilanden Almere - Granville

Jan-Peter Laribij, Soest

'Fantastische reis en veel geleerd over getijden en stroming. De eilanden zelf zijn heel mooi en met het weer dat wij hadden (11 dagen zon) doet het gebied nauwelijks onder voor de Middellandse zee.'

Wanda, Rotterdam

'Geweldige sportieve tocht, meerdere malen ''s nachts gevaren, veel mijlen gemaakt. Specifiek was Little Sark prachtig, waar we een stuk gelopen hebben en heerlijk geluncht.
Aan boord was het gezellig en er werd goed voor elkaar gezorgd.
Overal blauwe plekken, maar het was het meer dan waard!'

Roy Nas, Woerden

'Echt een ervaring...Wij hebben van alles meegemaakt. Van stormachtige wind bij mist in de nacht tot aan in je zwembroek op de boeg met dolfijnen zwemmend onder je voeten...onvergetelijk..'

Mieke , Geulle

'Bijzondere tocht naar de Kanaaleilanden.ik had nog wel wat langer op de eilanden willen rondkijken. De twee schippers wisten een mooie balans te bereiken tussen leren zeilen en genieten. Er was een fijne sfeer aan boord met genoeg aandacht voor eten (haha) en humor. Dank jullie wel.'

Rian Beving, Deventer

'Het is voor mij met recht een ervaringstocht geworden. Het varen met een voor mij onbekende bemanning, het aanschouwen van (wat ik noem) de kermis van stromen die bij elkaar komen (mn tussen Sark en Guernsey) en hoe dat er uit ziet. Daarvoor ben ik meegegaan. Prachtig om te ervaren. Het aandoen van de eilanden Jersey, Sark en Guernsey. M.n. Sark was heel leuk om te ontdekken: aan een mooringlijn afmeren, met de dingy naar de wal, ijzeren trap steil omhoog om dan een authentiek eiland te verkennen. Alleszins de moeite waard!'

Kyra, Den Haag

'Wil je intensief zeilen, op volle zee, door wind en weer, leren navigeren, dolfijnen die met je mee de haven uit zwemmen, genieten van de prachtige omgevingen en van het avontuur (bestemmingen onbekend)? Dan vind jij dit echt een fantastische reis. Ik heb er van genoten! '
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod