zeilvakantie-carieb-guadeloupe-01.jpeg

Catamaran zeilen van Martinique naar Guadeloupe

Tijd voor iets anders? Even helemaal weg zijn uit de dagelijkse drukte? Dit wordt een zeilvakantie om bij te komen... En om op een ontspannen manier veel te kunnen zien: ruimte voor jezelf, in een inspirerende omgeving, comfortabel verblijf met leuke mensen om je heen. Laat Nederland achter je en ontdek met een luxe catamaran de Caraïbische eilanden!

Deze vakantie naar Guadeloupe is niet persé alleen voor zeilers: het is een tocht waarin ruimte zit om naast het zeilen te relaxen en niets te doen in een weelderige paradijs. Geniet van rust en ruimte. Ontdek de mooiste stranden van de archipel. Zeilen is een geweldige manier om de Caribbean te verkennen!

Iedere dag een nieuw avontuur

We zeilen met 16 personen verdeeld over 2 grote catamarans. Als je dat wil, kun je onder begeleiding van de Nederlandse Amorgos schipper actief mee zeilen: jij bent dan degene die navigeert, het roer en de zeilen bedient en ... de mooiste ankerplaatsen uitzoekt. Maar niets moet, dus heel veel relaxen en je zelf rond laten zeilen mag ook!
...

Data en Prijzen

- Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
- Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
- Ervaring is niet nodig. Vakantie iedereen met zin in zon of zeilen
- Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- vlucht en luchthavenbelasting* (exclusief ruimbagage),
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- linnengoed aan boord,
- eindschoonmaak van het zeiljacht.
*Als de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven, vragen we je een meerprijs te betalen.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 19,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- ruimbagage vlucht,
- transfer vliegveld – jachthaven,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een grotere groep, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je wilt boeken met een afwijkende vlucht, eigen vlucht of ander vervoer. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

De groep

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 60 jaar, waarbij de meesten tussen de 30 en 50 jaar oud zijn. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Ben je met een groep vrienden dan kun je met ons een eigen zeilvakantie samenstellen. Jullie bepalen waar de route heengaat en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat voor de hele groep op basis van een jacht dat we in overleg uitkiezen.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet. Zeilen op een catamaran is relatief comfortabel omdat een catamaran in tegenstelling tot een zeiljacht niet schuin gaat.

Zeilen op Catamarans

Deze reis zeilen we met 8 deelnemers en een schipper op catamarans. Een catamaran is erg ruim, zodat je altijd een plekje in de zon of in de schaduw vindt. Voor iedereen is er een grote tweepersoonshut (die je deelt met een andere gast).

Door het comfort op een catamaran wordt deze zeilvakantie dé perfecte combinatie van actief (mee)zeilen en ontspannen genieten van de Caribbean.

We varen op een Lagoon 42 en een Lipari 41. Bekijk hier een filmpje van het type catamaran waar we op gaan varen (beetje gelikt, maar het geeft een goed beeld van de ruimte).

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht hebben. Afhankelijk van de beschikbare vliegtickets vertrek je of vanaf Schiphol en vlieg je via Parijs naar Martinique.

De vertrek- en aankomsttijden van de vluchten liggen tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Voor vliegreizen die buiten deze tijden liggen, overleggen we met je. Vanaf de luchthaven op Martinique (Fort-de-France) rijd je met de taxi naar de jachthaven in Le Marin (ter plaatse betalen).

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de vluchtgegevens, namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend) en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

Guadeloupe: Jacques Cousteau

Het eiland Guadeloupe is onderdeel van de Franse Antillen en de Franse cultuur zie je dan ook overal terugkomen. Je geniet er van croissants, baguettes en franse kaasjes. Dat is natuurlijk al een goede reden om het eiland te bezoeken. Toch dankt Guadeloupe zijn populariteit vooral aan de mogelijkheid om te gaan snorkelen. Het Jacques Cousteau National Park is hiervoor de ideale plek. Daar geniet je van een betoverend mooie onderwereld en spot je vissen in alle kleuren!

Martinique - Guadeloupe

In het hart van de Caribbean vinden we de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Hier zeilen we twee verschilllende tochten: de one way van Martinique naar Sint Maarten of het iets kortere rondje van Martinique naar Guadeloupe. In beide tochten zit ruimte voor een excursie aan wal of een dagje duiken. De eilanden hebben zowel Creoolse, Afrikaanse als Europese invloeden. Ondertussen genieten we van aangename temperaturen en een constante wind van 4 tot 6 Beaufort.

De archipel

Guadeloupe is een archipel die bestaat uit meerdere grote en kleinere eilanden. Met Guadeloupe wordt meestal de twee grootste eilanden bedoeld. Deze twee eilanden worden gescheiden door een smalle zeestraat en verschillen behoorlijk van elkaar: Grande Terre (oostelijk) is een groot kalksteen plateau, Basse Terre (westelijk) is een bosrijk vulkanisch massief. De wegen op Guadeloupe zijn prima en je kunt het eiland goed per auto te verkennen.

De bekendste andere eilanden zijn: Iles des Saintes (met Terre-de-Haut) en Marie-Galante en La Desirade. Les Saintes heeft hele hoge steile kliffen met goed beschutte baaien. Marie-Galante is bekend van de lokale rum en wordt ook wel het suikereiland genoemd (naar de suikerrietplantages).

Klimaat

We varen vanuit Martinique in november, december en soms in het voorjaar. In deze maanden is het lekker warm (rond de 30 graden) en waait de noordoost passaat. Dat is een stabiele wind van 4 tot 6 Bft. Het is meestal zonnig en af en toe valt er een verfrissend buitje.

Terre-de-Haut: per boot bereikbaar

Terre-de-Haut is een klein eiland ten zuiden van Guadeloupe. Veel toeristen op Guadeloupe vertrekken voor een dagtrip per ferry naar Terre-de-Haut. Hierdoor kan het er overdag erg druk zijn. Daarom leggen wij aan het einde van de dag aan, als de ferry’s het eiland allemaal weer verlaten hebben. Dan kan het ware genieten beginnen! Het water op Terre-de-Haut is blauw en de temperaturen zijn er tropisch. En dan moet het beste nog komen, want het uitzicht is er echt waanzinnig mooi!

Dominica: groener dan groen

Domica is het groenste eiland van het Caribisch gebied. Voor strandliefhebbers is het niet de ideale plek, maar avonturiers zullen dit geweldig vinden. Je vindt er veel bergen, maar liefst 6 slapende vulkanen en ongerepte natuur. Het is dé plek om te genieten van regenwouden, natuurparken en vulkanische hot springs. In de felgekleurde straten op het eiland word je begroet door vrolijke mensen.

Martinique: bloemeneiland

Martinique is een vulkaaneiland met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. De hoogste punten zijn de vulkaan Mont Pelée (1397 meter) in het noorden en Les Pitons du Carbet in het centrale deel. De oostelijke kustlijn is rotsachtig, terwijl in het westen fijne zandstranden liggen. Over het hele eiland vindt je suikerriet en bananenvelden. Het eiland is bezaait met orchideeën en wordt ook wel ‘het eiland der bloemen’ genoemd.

Dag 1 Amsterdam - Martinique

Aankomst op het tropische en Frans-creoolse Martinique. Neem samen met je reisgenoten een taxi naar de jachthaven in Le Marin. In de laatste informatie van Amorgos vind de ligplaats van ons jacht dat te herkennen is aan de blauwe Amorgos vlag.

Dag 2 Le Marin - St. Pierre

Vandaag moet er veel gebeuren: jacht inchecken, uitklaren en inkopen doen. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming. 15 mijl naar het noorden ligt aan de voet van de vulkaan Mt. Pelee het pittoreske dorpje St. Pierre.

Voor de uitbarsting van deze vulkaan in 1903 was dit de bruisende hoofdstad van Martinique. Midden in het dorp, tussen de kanonnen op hoge verdedigingsmuren, bevindt zich een klein museum. Het bevat fascinerende voorwerpen en foto' s van de tijd voor en na de uitbarsting waarbij 30.000 mensen de dood vonden.

Een auto huren en een bezoek aan de krater brengen is mogelijk. De hele omgeving van de vulkaan is ruig bergterrein met uitbundige tropische vegetatie. Een bezoek aan de rumfabriek Depaz, aan de klassieke en nog altijd werkende La Plantation de Leyritz en aan de fabuleuze rivierkloof Les Georges de la Falaise is de moeite waard. Wanneer we besluiten dat allemaal te doen is een dag extra verblijf hier zeker nodig.

Afstand: 15 zeemijlen.

Dag 3 St. Pierre - Dominica

Vroeg uit de veren voor de overtocht naar het geïsoleerde Dominica. Dit eiland is net als St. Lucia, St. Vincent en Grenada voormalig Engels. Het is groener dan groen met bergen, kratermeren en relatief weinig toerisme. Dominica is zonder twijfel het ruigste en minst ontdekte eiland van de hele Caribbean. Steile bergen vol rivieren en een uitbundig wildgroei van bomen, slingerplanten, struiken en varens maken het ontoegankelijk.

Het noordoosten van Dominica was lang zo geïsoleerd dat alleen hier de oorspronkelijke Carib indianen nog voorkomen. Dit volk van gevreesde krijgers zou oorlog voor hun plezier hebben gevoerd en werd tijdens de kolonialisatie op de andere eilanden uitgeroeid. Lang sluik haar en met bronskleurige huidkleur zijn dit de enige overlevenden van de bewoners waar het gebied haar naam aan te danken heeft.

Het vlechten van fijne manden en gebruiksvoorwerpen hebben de Carib indianen tot een kunst verheven. Het zijn ook kundige botenbouwers, zij hakken traditionele kano’s uit dikke boomstammen.

Afstand: 34 zeemijlen.

Dag 4 Dominca - Portsmouth

Een tour door het binnenland is een must op Dominica: Valley of Desolation, Boiling Lake, Trafalgar Falls, de Carib Reserve en nog veel meer... Cullinair is de mountain-chicken, een kolossale pad, een merkwaardige specialiteit van dit eiland.

Afhankelijk van de keuzes die we maken varen we 's ochtends of juist laat op de dag naar de prachtige 3 km lange baai waaraan Portsmouth gelegen is in het noorden van Dominica.

Afstand: 19 zeemijlen.

Dag 5 Portsmouth - Marie-Galante

Ontwaken met een tropenzon en een lekker ontbijt. Daarna proviand inslaan in de plaatselijke supermarkt en klaarmaken voor de volgende etappe naar Marie-Galante.

Marie-Galante is het eiland van suikerrietplantages en de honderd windmolens. Op het eiland zijn nu nog zo'n 70 windmolens te zien. We leggen aan bij één van de mooiste stranden van het eiland: Anse Cannot. Voor de liefhebbers staat vanavond de lokale rum op tafel, waarvan wordt gezegd dat het de beste in de wereld is. Die moet je natuurlijk even proeven.

Afstand: 25 zeemijlen.

Dag 6 Marie-Galante - Les Saintes (Terre-de-Haut)

Les Saintes is een kleine eilanden‑archipel tussen Dominica en Guadeloupe. Op het eiland Terre-de-Haut vormen een keur aan winkels en restaurantjes een mooi decor voor een prettig verblijf. De eilanden staan flink in contrast met het veel armere Dominica. Het meest in het oog springt hier echter de bevolking: een mooie mix van creools en bretons bloed schept een bronzen huid, blond kroeshaar en blauwe ogen! Aanrader: snorkelen bij Pain Sucre, een rots in de vorm van en suikerbrood.

Afstand: 15 zeemijlen.

Dag 7 Terre-de-Haut - Les Saintes (Terre-de-Bas)

Terre-de-Haut is het hoofdeiland van de Iles des Saintes. We kunnen vandaag gebruik maken van de tijd. De archipel heeft stranden en baaien die perfect zijn om te zwemmen en te snorkelen.Geniet van het water, neem een duik vanaf de boot of zoek een paar paddleboards en leef je uit! In de loop van de dag gaan we op zoek naar een nieuwe anker plek in Les Saintes. Dat kan zijn bij Terre-de-Bas of naar de ruïnes op Ilet a Cabrit. Net waar we zin in hebben.

Afstand: 7 zeemijlen.

Dag 8 Les Saintes - Betalie Beach (Dominica)

Batalie Beach ligt aan de westkust van Dominica. Dit is een super rustig deel van de kust met een geweldig strand. Het strand is omringd door groene heuvels en bergen. Er staan een paar villa's en af en toe peddelt een kajakker voorbij, maar verder is hier vooral ruimte en rust; ideaal voor een goede nachtrust ;-).

Afstand: 28 zeemijlen.

Dag 9 Betalie Beach - Case Pilote

Na een heerlijke nachtrust om bij te komen van onze “oversteek” van Les Saintes naar 'The Nature Island' Dominica starten we ochtend Caraïbisch met een duik vanaf de cats in ons privé zwembad! De tocht van Dominica terug naar Martinique is de langste zeildag uit deze tocht. Vandaag gaan we dus heerlijk relaxen aan boord. Een boekje, een drankje, afwisselend zeilen, zonnen, een dutje op het dek, verhalen uitwisselen en genieten van de wind en het water.

Case-Pilote is een uiterst charmant vissersdorpje op Martinique. Het is één van de oudste dorpen op het eiland. Als we eenmaal aan de kunt liggen kun je het dorpje inlopen op zoek naar de oudste kerk van het eiland. Het mozaïek van de kerk met daarop de doop van Christus is gemaakt van verbrand servies dat werd gevonden na een vulkaan uitbarsting van de Pelée in 1902!

Afstand: 55 zeemijlen

Dag 10 Case Pilote - Le Marin

Relaxed opstaan en nog één dag maximaal genieten! Dat kan in één van de vele baaien die we onderweg tegen komen rond Martinique. Veel snorkelen en lekker niets doen! Of we zetten de zeilen en in plaats van de korte route naar Le Marin, maken we er nog één lange zeiltocht van! Le Marin ligt op ongeveer 25 mijl. Met onze cats doen we dat afhankelijk van de wind in 4 uurtjes. Live slow, sail fast!

Afstand: 25 zeemijlen

Wat anderen vinden?

Actieve zeilvakantie Guadeloupe

Jan Korver, Assen

'Voor het eerst naar de Caribbean geweest. Ik zelf heb er erg van genoten. Er was iedere dag genoeg wind om te zeilen. Af en toe een bui regen mocht de pret niet drukken. Zelfs de walvissen en de dolfijnen ontbraken niet. Mooie omgeving. Amorgos bedankt voor deze mooie ervaring!'

Richard Muller, Zaandam

'Een fantastische zeilreis in een bijzonder mooie omgeving! Lekker lange zeildagen met veel wind. Walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden gezien! Een aanrader voor een ieder die eens iets anders wil dan Griekenland of Kroatië.'

Peter Storm, Delft

'Mag je niet missen.'

marc jager, ZWOLLE

'Erg mooie en uitdagende zeilvakantie gehad!!
in één van de mooiste zeilgebieden ter wereld.
Altijd mooi weer, en meer dan genoeg flora en fauna te zien. dolfijnen,schilpadden en zelfs walvissen.
Dank aan schipper Peter voor zijn passie en enthousiasme.
Hartelijke groet Marc Jager
Ik zal zeker nog eens weer boeken.'

Tienka, Breda

'Ik heb 10 dagen heerlijk gezeild op de Caribische zee. Lekker veel wind en goed gezelschap. We is het een duur gebied. '
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod