Zeilvakantie in Turkije

Meer dan zeilen alleen

Zeilen op de azuurblauwe Middellandse Zee, langs de grillige Turkse zuidwestkust. Genieten van zon, zee en wind, grote gastvrijheid van de Turkse bevolking en heerlijk eten. Aanleggen in sfeervolle vissersplaatsjes, het anker uitgooien in beschutte baaitjes, zwemmen en snorkelen in het glasheldere zeewater.


Kimaat Turkije

Dit gebied staat niet voor niets bekend als de 'Turkse Riviera'. Het Middellandse zeeklimaat geeft hier warme dagen en zwoele nachten. Juli en augustus zijn de warmste maanden, maar de hitte wordt meestal getemperd door de verkoeling van de wind en het zeewater.

Zeilvakanties in Turkije:
De maanden juni en met name september tot halverwege november zijn populaire maanden om hier te zeilen. Juist buiten het hoogseizoen zijn de temperaturen aangenaam en is het hier heerlijk toeven.

De heersende wind is de Meltemi, een verfrissende lokale noordwester, die in dit gebied gemiddeld waait met een kracht 3 à 4 Beaufort. 's Avonds gaat de Meltemi vaak liggen.


Eten en drinken

In Turkije kun je prima en betaalbaar eten en drinken in sfeervolle kleine dorpjes en stadjes. Naast typisch Turkse specialiteiten zoals börek, köfte, kebap en Turkse pizza zijn er natuurlijk ook veel verse visgerechten te krijgen.

De kleurrijke lokale markten en winkeltjes bieden een ruim assortiment om aan boord een lekker maal te bereiden.