Zeilvakantie in Caribbean

Tropisch zeilparadijs

Het Caraïbisch Gebied is één van de mooiste tropische zeilgebieden. Je zeilt in de zon, onder een strak blauwe hemel, op helder water en ontmoet walvissen, dolfijnen en vliegende vissen.


Don't Worry, be happy!

De ontelbare prachtige kleuren, de zeer aangename temperatuur en de unieke keuken zul je niet snel vergeten. Geniet van de typische Caraïbische 'don’t worry, be happy' sfeer: heerlijk luieren onder een palmboom op een van de vele witte bountystranden.


Martinique en de Grenadines of de British Virgin Islands

Zeilvakanties in Caribbean:
Onze zeiltochten in de Caribbean vertrekken vanuit Tortola waar we door de BVI zeilen of we zeilen vanuit Martinique via St. Lucia naar St. Vincent en de Grenadines. Martinique is een Frans eiland, de andere drie eilanden zijn voormalige Engelse koloniën. Aan de bevolking merk je de Franse of Engelse invloeden, maar de Latijns-Amerikaanse invloeden voeren de boventoon. Bijvoorbeeld in de aanstekelijke muziekvormen van calypso, salsa en reggae.


Tropische palmstranden en prachtig snorkelen

Martinique, St. Lucia en St. Vincent zijn vulkaaneilanden met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. Op de Grenadines vind je echte bountystranden: met palmbomen begroeide witte zandbanken omringd door azuurblauw water.
Op de relatief grotere Grenadines tref je kleurrijke dorpjes en hoge bergen aan. De kleinere eilanden hebben niet meer dan een parelwit strand, palmbomen en een koraalrif, werkelijk magnifieke ankerplaatsen. Tobago Cays is een aanrader. Blijf daar een extra dag om te genieten van de paradijselijke sfeer.


Passaatwind en oceaandeining

In het Caraïbisch Gebied waait het bijna iedere dag. De passaat komt uit het oosten en wanneer je uit de luwte van een eiland oversteekt naar het volgende, kom je in een lange, lome oceaandeining terecht. Lange golven die vanaf de Atlantische Oceaan richting de Carieb stromen. De Carieb kent ook prachtige wolkenpartijen waaruit zo nu en dan een tropische regenbui valt. Na zo'n korte douche schijnt altijd weer de zon!


Reggea, salsa en soca

Op de terugweg kun je het walviseiland Bequia aandoen. Dit eiland is een bekend trefpunt voor zeilers die de wereld rond zeilen. Hier komen culturen samen tijdens de feesten bij strandtenten. Veel muziek zoals reggea met een relaxte sfeer. 's Avonds na een lokale maaltijd wordt de Soca gedanst - populaire dans in de Carieb - en dat kan voor de liefhebbers tot in de kleine uurtjes doorgaan!


Richting het noorden

Richting st. Lucia zeil je hoog aan de wind. Op st. Lucia kun je een tocht door de jungle maken: badderen in warme natuurlijke mineraalbaden, douchen onder klaterende watervallen en genieten van kleurrijke bloemen en honderden verschillende oerwoud geluiden. En dit eiland biedt nog meer: duiken, snorkelen, bergbeklimmingen, paardrijden, schilderachtige dorpjes vol houten huisjes in allerlei kleuren, waterskiën, windsurfen en zonsondergang met een cocktail op het strand.


Klimaat Caribbean

Praktisch het gehele jaar kun je zeilen in de Caribbean. Er staat een constante oostelijke Passaatwind, die elke dag waait met 4 tot 6 Beaufort.

Het is op zee vaak onbewolkt, hoewel je een warme tropische regenbui tegen kunt komen. Aan de westkant van de eilanden, waar ook de meeste baaien en dorpjes te vinden zijn, waait het minder.


Eten en drinken

De mogelijkheden om uit eten te gaan en boodschappen te doen verschillen sterk van eiland tot eiland.

Op de kleinere eilanden kun je bananen en sinaasappels kopen, maar dat is dan ook alles. Op de andere eilanden is daarentegen alles te krijgen en kun je genieten van internationale en inheemse gerechten.

Op de Tobago Cays bereiden lokale vissers graag een vers gevangen kreeft voor je op hun zelfgemaakte barbecue