Zeiljacht huren IJsselmeer en Waddenzee

Zeiljacht huren Nederland

Een paar dagen lekker uitwaaien en de dagelijkse
dingen even achter je laten. Op een comfortabel
jacht heerlijk genieten van wat de natuur en historische havens te bieden hebben.


Ben je een ervaren kajuitzeiler en wil je graag zelf het
Markermeer en IJsselmeer op? Dan kun je bij Amorgos een zeiljacht huren voor een weekend, midweek of langer.


Onze jachten liggen in Marina Muiderzand aan het IJmeer op een steenworp van Almere en Amsterdam. Hier vind je een restaurant, bar, kleine winkel, prima sanitair en meerdere watersportbedrijven.


Vertrekpunt voor korte en langere tochten

Marina Muiderzand is een ideale starthaven voor een zeiltocht van een paar dagen langs mooie Zuiderzeehavens aan het Markermeer. Heb je 4 tot 7 dagen dan is een rondje Noord-Holland via de Noordzee en de Waddenzee mogelijk. Je zeilt via Amsterdam naar IJmuiden en verlaat het binnenwater. Via Texel en Harlingen vaar je terug naar het IJsselmeer.

Zeil je liever korte afstanden of laat het weer een tocht op zee niet toe dan zijn er genoeg andere routes mogelijk, bijvoorbeeld naar Enkhuizen, Hoorn, Volendam of Medemblik.


Ervaring

Wil je een zeiljacht huren, dan is ervaring als schipper noodzakelijk. Vanzelfsprekend moet je onder alle omstandigheden alle handelingen op een zeiljacht samen met je bemanning kunnen uitvoeren.


Wadden- en Noordzee

Ben je van plan om naar de Waddenzee of Noordzee toe te zeilen dan stellen we met het oog op de veiligheid van je bemanning en het schip hogere eisen. Het bezit van een geldig marifonie certificaat, ruime kennis en ervaring in kustnavigatie, een capabele bemanning en een reddingvlot is minimaal voor zeilen op de Noordzee. Denk ook aan geldige reisdocumenten!


Heb je twijfel?

Als je twijfelt of je voldoende ervaring hebt, kun je contact met ons opnemen om te overleggen. Je kunt vantevoren deelnemen aan één van onze zeilcursussen. Daarnaast kun je in combinatie met de huur van een zeiljacht een lesmodule manoeuvreren op de motor reserveren.


Gezinstraining

Speciaal voor gezinnen bieden we de mogelijkheid om in combinatie met de huur van een zeiljacht een gezinstraining van 1 of enkele dagen te reserveren. Een ideale manier om je eigen twijfel weg te nemen of om de andere gezinsleden op een ontspannen manier vertrouwd te maken met het zeilen.


Routeplanning

Wil je hulp bij het uitstippelen van een route of meer informatie over het vaargebied dan kun je met Amorgos telefonisch overleggen of een afspraak op ons kantoor maken. Verder organiseren we ook informatiemiddagen waar je samen met ervaren schippers of instructeurs een tocht kunt plannen.