Zeilvakantie in Kroatië

Het land van de duizend eilanden

Kroatië heeft van alle Amorgos bestemmingen de meeste eilanden. Waar je ook kijkt, overal bewoonde en onbewoonde eilanden die als parels in het heldere water. Onze deelnemers komen al jaren terug met enthousiaste verhalen over dit mooie land.

Je zeilt vaak onder een strakblauwe hemel en stralende zon van eiland naar eiland. Je ontmoet dolfijnen en gaat voor anker in beschutte baaien. ´s Avonds zakt de zon in de zee terwijl jij geniet van de Kroatische keuken in kleine restaurantjes bij idyllische havens.


Klimaat Kroatië

Kroatië kent een mediterraan klimaat met vaak warme en droge zomers.

Zeilvakanties in Kroatië:
De windkracht is gemiddeld 3 à 4 Beaufort. Er zijn een aantal typische winden die regelmatig de kop op steken. De meest voorkomende zomerse wind is de Maestral, die uit het Noordwesten waait en mooi weer brengt. Deze komt opzetten (kracht 3 à 4) tegen het middaguur om 's avonds weer te gaan liggen.

De stevige Bora, die voornamelijk blaast in de Kvarner en het Velebitkanaal, komt vaak plotseling op en waait vanaf het land uit noordoostelijke richting.

De sterke Sirocco (ook wel Jugo genaamd) houdt vaak meerdere dagen aan en komt uit een zuidelijke richting vanuit zee.


Eten en drinken

In Kroatië eten we veelal in de plaatselijke taveernes. Het eten bestaat voornamelijk uit vis- en vleesgerechten. Je proeft hier de Mediterrane en Balkan invloeden.

Elk dorp of eiland heeft een eigen specialiteit (bijv. Iz Veli wordt ook wel biefstukeiland genoemd). Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om zelf te koken aan boord. Op de grotere eilanden waar zich kleine dorpjes bevinden kun je boodschappen doen bij lokale middenstand.