zeilcursus-nederland-0140.jpeg

Coronavirus

(laatst gewijzigd: 22 mei)

Er zijn veel vragen van reizigers omtrent het coronavirus. Landen hebben maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken en dat heeft ook grote impact op onze zeilreizen en cursussen. Sinds begin mei versoepelen de maatregelen in de landen waar wij zeilen. We volgen de ontwikkelingen per gebied nauwlettend.

Wij hebben er vertrouwen in dat deze maatregelen effect zullen hebben en dat er op niet al te lange termijn zonder grote beperkingen weer gezeild kan gaan worden. Met z'n allen zetten wij de schouders eronder om de coronacrisis zo goed mogelijk te doorstaan.

Komende weken

Op dit moment mailen en bellen we iedereen die met ons zou zeilen in Griekenland tot en met 27 juni of in Kroatië tot en met 30 mei. Het is tot en met die data vrijwel onmogelijk geworden om voor jou een zeilvakantie of cursus te organiseren zoals wij die graag zien. Voor deze zeilers doen we er nu alles aan om hen in de toekomst alsnog te mogen trakteren op een mooie zeilvakantie met geweldige herinneringen.

Je kunt sinds 28 april wel een zeiljacht huren in Nederland en sinds 20 mei varen we in een aangepaste vorm weer zeilcursussen vanuit Muiderzand.

Vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen waar we een antwoord op kunnen geven. Heb je na het lezen van de onderstaande informatie nog vragen, bel ons. We zijn bereikbaar van ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur.


zeilenop het markermeer.jpg
Veel gestelde vragen
Nederland
Griekenland
Kroatië

Laatst gewijzigd op: 22 mei

Wat adviseert Amorgos mij?

Griekenland

Heb je een zeilvakantie in Griekenland geboekt in de periode tot en met 26 juni, dan adviseren we je om deze zeilvakantie om te boeken (verplaatsen). We informeren al onze deelnemers hierover de komende dagen per email op volgorde van vertrekdatum, zodat de zeilers die het op dat moment het hardst nodig hebben, het eerst geholpen worden. Heb je nog geen mail ontvangen, dan kun je ons natuurlijk ook mailen via zeilen@amorgos.nl.

Laatste ontwikkelingen 22-5:
 • jachten en zeilboten mogen weer naar de eilanden varen vanaf 25 mei.
 • einde aan 14-daagse thuisquarantaine voor buitenlandse toeristen vanaf 31 mei
 • hotels, campings en restaurants gaan weer open vanaf 1 juni.

  Kroatië

  Heb je een zeilvakantie in Kroatië geboekt in de periode tot en met 5 juni, dan adviseren we je om deze zeilvakantie om te boeken (verplaatsen). We informeren al onze deelnemers hierover per email op volgorde van vertrekdatum, zodat de zeilers die het op dat moment het hardst nodig hebben, het eerst geholpen worden. Heb je nog geen mail ontvangen, dan kun je ons natuurlijk ook mailen via zeilen@amorgos.nl.

  Laatste ontwikkelingen 13-5: Zeilen in Kroatië is hoogst waarschijnlijk mogelijk vanaf 1 juni.

  Nederland

  Heb je een dagcursus of een 3-daagse zeilcursus in Nederland geboekt, dan gaat die door. Kijk bij de betreffende cursus welke aanpassingen en adviezen we je geven. De ervaringstochten een cursussen CWO 3 en CWO 2 tidal (zeezeilen) met vertrek tot en met eind juni zijn geannuleerd.
 • Hoe lang geldt jullie advies?

  We bekijken per dag en per bestemming de actuele situatie. Wanneer die verandert, wijzigt ons advies mogelijk ook. Kijk voor wijzigingen op deze pagina.

  Kan ik al weer een zeiljacht huren om te zeilen in Nederland?

  Ja. Wanneer je een ervaren zeiler bent en zelfstandig wilt zeilen. Per 28 april verhuren we zeiljachten vanuit Muiderzand. De mogelijkheden en maatregelen om verhuur mogelijk te maken vind je op deze tijdelijke pagina zeiljacht huren Nederland in het nieuwe normaal.

  Kan ik al weer leren zeilen in Nederland?

  Ja, we zijn weer begonnen! Sinds 20 mei varen we in een aangepaste vorm ook zeilcursussen. In overleg met de veiligheidsregio hebben we maatregelen getroffen om zeilcursussen veilig en verantwoord mogelijk te maken.

  Ik twijfel of ik in deze situatie op vakantie wil. Wat adviseren jullie?

  De situatie in de strijd tegen het coronavirus en de ontwikkelingen zijn onzeker. Dat je daardoor twijfelt aan je vakantie, kunnen we begrijpen. Wanneer je overweegt om je vakantie te annuleren, adviseren we je om rekening te houden met het moment van annuleren:
 • Annuleer je tot 6 weken voor vertrek, dan zijn de kosten 50% van de reisprijs.
 • Wacht je met annuleren tot binnen 6 weken voor vertrek, dan stijgen de kosten naar 100% van de prijs.
  Of de annuleringskosten worden gedekt door je annuleringsverzekering hangt af van de verzekeringsmaatschappij.
 • Kan ik mijn zeilreis omboeken?

  In de volgende situaties adviseren wij je om je zeilreis of cursus om te boeken:
 • Je hebt een zeilvakantie naar Griekenland geboekt, die vertrekt tot en met 20 juni.
 • Je hebt een zeilvakantie naar Kroatië geboekt, die vertrekt tot en met 31 mei.
  In alle andere gevallen vragen we je om de situatie rustig af te wachten.
 • Mag ik kosteloos mijn zeilreis of cursus annuleren?

  Nee, op dit moment kan dat niet. We begrijpen dat je zorgen kunt hebben over je vakantie. Zorgen en/of angsten zijn helaas geen gegronde reden voor het kosteloos annuleren van de zeilreis.

  Ik wil mijn zeilreis of cursus annuleren. Wat zijn de kosten?

  Wanneer je wilt annuleren gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden: tot 6 weken voor vertrek 50% van de prijs van de zeilreis. Binnen 6 weken voor vertrek 100%. Annulering dient schriftelijk te geschieden. In de meeste gevallen is de vliegreis onderdeel van de totaalprijs . Voor dit deel van de prijs zijn de voorwaarden van de betrokken luchtvaartmaatschappij van toepassing.

  Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik zelf mijn zeilvakantie of cursus wil annuleren?

  Dat hangt af van de maatschappij waar je je verzekering hebt afgesloten. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar.

  Met welke redenen besluiten jullie een zeilreis te annuleren?

  We volgen hierbij de ANVR richtlijn en het is daarbij afhankelijk van de situatie en het product dat je bij ons hebt geboekt.

  Zeilreis met vluchten geboekt door Amorgos

  Als er niet gevlogen kan worden, zijn we helaas genoodzaakt om jouw zeilreis te annuleren. Ook wanneer een verhuurder of lokale autoriteit besluit dat we door het coronavirus niet mogen uitvaren, zijn we genoodzaakt om de zeilreis te annuleren.

  Wanneer er wel gevlogen kan worden, het zeiljacht mag uitvaren en de geboekte begeleiding (schipper, instructeur of flottieljebegeleiding) is beschikbaar, annuleert Amorgos de zeilvakantie niet. Vertrek je op korte termijn, dan nemen we per mail of telefoon contact op om de zeilreis om te boeken.

  Zeiljacht gehuurd zonder vliegreizen van Amorgos

  Wanneer het zeiljacht mag uitvaren en de geboekte begeleiding (schipper, instructeur of flottieljebegeleiding) is beschikbaar, annuleert Amorgos de zeilvakantie niet. Vertrek je op korte termijn, dan nemen we per mail of telefoon contact op om de zeilreis om te boeken.

  Wat gebeurt er bij een annulering?

  Als we niet anders kunnen dan jouw zeilreis annuleren wegens onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus, zetten we alles op alles om een passende oplossing te vinden.

  Wanneer besluiten jullie om een zeilreis te annuleren?

  Uiterlijk twee weken voor vertrek.

  Geldt het verbod op samenkomsten ook voor een zeilcursus?

  Nee, per 11 mei geldt dit verbod niet meer voor een zeilcursus. Buiten sporten in groepen is vanaf dat moment toegestaan voor alle leeftijden, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. De instructeurs zijn getraind om hier zoveel mogelijk aan te voldoen en ook deelnemers worden hierover gebriefd, want afstand houden moeten we samen doen.

  Is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus?

  Wij raden altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Bekijk hier een overzicht van de specifieke corona-voorwaarden per verzekeraar. Ook raden we je aan om na te kijken wat je reis- en ziektekostenverzekering precies dekt.

  Wat doet Amorgos als mijn zeilreis niet door gaat?

  Als je cursus of zeilreis niet doorgaat, gaan we er alles aan doen om je zeilreis te verplaatsen zodat je op een later moment wel kunt zeilen. Dat doen we in overleg met jou.

  Wat zijn voor Amorgos redenen om een zeilreis om te boeken?

  Dit is afhankelijk van de inhoud en bestemming van jouw cursus of zeilreis. We volgen hierbij de ANVR richtlijn en de Reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en beoordelen de situatie ter plekke. Daarbij kijken we o.a. naar een mogelijk inreisverbod, quarantaine maatregelen, vliegreizen en vervoer. We kijken ook in hoeverre restaurants en jachthavens zijn geopend en of de zeiljachten mogen uitvaren. Voor de zeilcursussen vanuit Muiderzand volgen we de maatregelen van de Rijksoverheid.

  Als het advies is om mijn zeilreis om te boeken. Wat gebeurt er dan?

  Dan informeren we je hierover per email. In onderling overleg zoeken we een goed alternatief. Op dit moment werkt iedereen (luchtvaartmaatschappijen, verhuurders, schippers) daar hard aan mee. Afhankelijk van de nieuwe vertrekdatum kan de prijs hoger of lager zijn. De uiterste datum waarop je de betaling voor de tweede termijn doet, schuift op naar 6 weken voor de nieuwe vertrekdatum.

  Wat als het omboeken niet lukt?

  Als het niet lukt om samen je zeilvakantie of cursus om te boeken naar een later tijdstip, ontvang je van ons een zogeheten ‘omboek-voucher’. Hiermee kun je rustig op een later moment een nieuwe cursus of zeilvakantie uitzoeken. De bijbehorende voorwaarden worden met je besproken.

  Wat is een 'omboek-voucher'?

  Een omboek-voucher is een tegoedbon ter waarde van je (aan-)betaling. Deze voucher kan je bij Amorgos gebruiken als betaalmiddel voor een nieuwe vakantie of cursus op een later tijdstip.

  Hoe lang is de 'omboek-voucher' geldig?

  De vouchers hebben een geldigheidsduur van één (1) jaar na datum van uitgifte. Dit betekent dat je binnen één jaar je voucher kunt inwisselen voor de betaling van een zeilreis of cursus.

  Is de omboek-voucher persoonsgebonden?

  Ja, de omboek-voucher is persoonsgebonden, je kunt hem niet overdragen aan iemand anders. Je kunt hem wel gebruiken om voor iemand anders een cursus of zeilvakantie te boeken.

  Kan ik de omboek-voucher gebruiken voor een andere cursus of zeilvakantie?

  Dat ligt er aan. Voor de meeste cursussen en meezeilvakanties kan dat. Is de nieuwe vakantie duurder, dan betaal je het verschil bij. Voor een zeiljacht of flottieljevakantie zijn de mogelijkheden verschillend per verhuurder of bestemming. Vraag naar de mogelijkheden. We doen ons uiterste best om overal een mouw aan te passen en proberen ervoor te zorgen dat jij als deelnemer voor zo min mogelijk extra kosten komt te staan.

  Ik moet het tweede deel van de betaling doen. Wat adviseren jullie?

  We begrijpen dat je door de onzekerheid rondom het coronavirus twijfelt of je het tweede deel van de aanbetaling wil doen. Echter, als je niet je reis annuleert, dan dien je je te houden aan de Reis- en betalingsvoorwaarden. We vragen dit zodat wij in staat zijn om onze verplichting naar personeel, verhuurders en luchtvaartmaatschappijen na te komen. Alleen op die manier zijn we met elkaar in staat om de zeilvakanties komende zomer door te laten gaan.

  We hebben een paar waarborgen:
  1. Wanneer je zeilreis of cursus niet door kan gaan, wordt je reis omgeboekt naar een later tijdstip. De uiterste datum waarop je de betaling voor de tweede termijn doet, schuift op naar 6 weken voor de nieuwe vertrekdatum.
  2. Kunnen we geen alternatief bieden, dan ontvang je een 'omboek-voucher' om op een later moment rustig een nieuwe cursus of zeilvakantie bij ons te boeken.
  3. Amorgos is aangesloten bij de SGR. Je krijgt dus je geld terug mocht Amorgos onverhoopt failliet gaan.

  Gewijzigde openingstijden

  De meeste van ons werken momenteel vanuit huis. Een afspraak op kantoor is helaas niet mogelijk. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 09.00 - 17.00. 

  Nog andere vragen?

  Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

  Contactformulier
  Laatst gewijzigd op: 22 mei

  Ik heb een zeilcursus geboekt na 20 mei, gaat die door?

  Ja. De dagcursussen en de driedaagse cursussen gaan door. We varen de zeilcursussen in een aangepast vorm zodat je veilig kunt leren zeilen. Er is zo min mogelijk fysiek contact, de zeiljachten worden uitgebreid schoongemaakt en er is extra aandacht voor de hygiëne. Instructeurs zijn getraind om zoveel mogelijk 1,5m afstand te houden. Je hebt hierin ook een grote eigen verantwoordelijkheid, want afstand houden moeten we wel samen doen.

  Daarnaast varen we de individuele cursussen met maximaal 3 in plaats van 4 deelnemers en leggen iedere dag aan in Marina Muiderzand zodat je eventueel ook thuis kunt overnachten. Sommige cursussen worden vanuit een RIB (snelle motorboot) of vanaf de kade begeleid.

  Geldt het verbod op samenkomsten ook voor een zeilcursus?

  Nee, per 11 mei geldt dit verbod geldt niet meer voor een zeilcursus. Buiten sporten in groepen is vanaf dat moment toegestaan voor alle leeftijden, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. De instructeurs zijn getraind om hier zoveel mogelijk aan te voldoen en ook deelnemers worden hierover gebriefd, want afstand houden moeten we samen doen.

  Laatst gewijzigd op: 22 mei

  Actuele situatie Griekenland

  Vanaf 4 mei vindt een geleidelijke versoepeling van de lockdown plaats. Het is de bedoeling dat eind juni alle winkels, musea, hotels en andere openbare gelegenheden weer open zijn en Griekenland gecontroleerd verder kan in een nieuw normaal.
  • Op dit moment geldt een code oranje (ministerie van BZ).
  • Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.
  • In mei zijn de winkels geleidelijk open gegaan en is openbaar vervoer opgestart.
  • Vanaf 1 juni gaan scholen, overdekte winkelcentra, hotels, terrassen en cafés open.
  • Begin juni mogen ook restaurants onder voorwaarden openen.
  • Medio juni wordt het internationaal luchtverkeer opgestart.
  • Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer, taxi's, ziekenhuizen en winkels waar fysiek contact noodzakelijk is.
  • Er is geen tekort aan mondkapjes en ze worden verkocht in apotheken.


  Kijk voor actuele informatie ook op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met het Reisadvies Griekenland.

  Ons voorlopig advies Griekenland

  Heb je een zeilvakantie in Griekenland geboekt met een vertrekdatum tot en met 26 juni, dan adviseren we je om deze zeilvakantie om te boeken (verplaatsen). We informeren al onze deelnemers hierover per email op volgorde van vertrekdatum, zodat de zeilers die het op dat moment het hardst nodig hebben, het eerst geholpen worden. Heb je nog geen mail ontvangen, dan kun je ons natuurlijk ook mailen via zeilen@amorgos.nl.
  Laatste ontwikkelingen 22-5:
 • jachten en zeilboten mogen weer naar de eilanden varen vanaf 25 mei.
 • einde aan 14-daagse thuisquarantaine voor buitenlandse toeristen vanaf 31 mei
 • hotels, campings en restaurants gaan weer open vanaf 1 juni.

 • Laatst gewijzigd op: 22 mei

  Actuele situatie Kroatië

  Sinds 27 april versoepelt de Kroatische overheid stap voor stap de genomen maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Het is de bedoeling om eind juni een gecontroleerde, normale situatie te bereiken.
  • Op dit moment geldt code oranje (ministerie van BZ).
  • De beperkingen om Kroatië in te reizen zijn gedeeltelijk opgeheven.
  • Winkels zijn open.
  • Scholen zijn open.
  • Het openbaar vervoer rijdt met een aangepaste dienstregeling en hygiëne voorschriften.
  • Restaurants en terrassen mogen weer open.
  • Contactberoepen (kappers) mogen hun werk hervatten.
  • Bijeenkomsten van maximaal 40 personen zijn weer toegestaan.
  • Binnenlandse vluchten zijn deels hervat.
  • Het dragen van mondmaskers is niet verplicht. Wel wordt het dragen van bescherming geadviseerd in openbare ruimtes.


  Kijk voor actuele informatie ook op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met het Reisadvies Kroatië.

  Ons voorlopig advies Kroatië

  Heb je een zeilvakantie in Kroatië geboekt met een vertrekdatum tot en met 5 juni, dan adviseren we je om deze zeilvakantie om te boeken (verplaatsen). We informeren al onze deelnemers hierover per email op volgorde van vertrekdatum, zodat de zeilers die het op dat moment het hardst nodig hebben, het eerst geholpen worden. Heb je nog geen mail ontvangen, dan kun je ons natuurlijk ook mailen via zeilen@amorgos.nl.
  Laatste ontwikkelingen 13-5: Zeilen in Kroatië is hoogst waarschijnlijk mogelijk vanaf 1 juni.
  Bekijk ons totale aanbod