zeilcursus-nederland-0140.jpeg

Coronavirus

(laatst gewijzigd: 26 maart)

Er zijn veel vragen van reizigers omtrent het coronavirus. Landen nemen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken en dat heeft ook invloed op onze zeilreizen en cursussen. We volgen de ontwikkelingen per gebied nauwlettend.

Wij hebben er vertrouwen in dat deze maatregelen effect zullen hebben en dat er op niet al te lange termijn zonder grote beperkingen weer gezeild kan gaan worden. Met z'n allen zetten wij de schouders eronder om de coronacrisis zo goed mogelijk te doorstaan.

Reizigers of cursisten die op korte termijn vertrekken, worden zo snel mogelijk per email geïnformeerd.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen waar we een antwoord op kunnen geven. Heb je na het lezen van de onderstaande informatie nog vragen, bel ons. We zijn bereikbaar van ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur.

Wil je graag meer weten over de actuele situatie, dan verwijzen we ook naar de website van de ANVR waar veel vragen m.b.t. het coronavirus worden beantwoord.

zeilenop het markermeer.jpg
Veel gestelde vragen
Nederland
Griekenland
Kroatië

Laatst gewijzigd op: 26 maart

Wat adviseert Amorgos mij?

Griekenland of Kroatië

Heb je een zeilvakantie in Griekenland of Kroatië geboekt met een vertrekdatum van 18 april, 25 april of 02 mei, dan adviseren we je om deze zeilvakantie om te boeken (verplaatsen). We informeren je hierover per email. Heb je die nog niet ontvangen. Mail zeilen@amorgos.nl.

Nederland

Heb je een zeilcursus in Nederland geboekt met vertrek t/m 23 april, dan adviseren wij je om de zeilcursus om te boeken (verplaatsen). We informeren je hierover per email. Heb je die nog niet ontvangen. Mail zeilen@amorgos.nl.

Hoe lang geldt jullie advies?

We bekijken per dag en per bestemming de actuele situatie. Wanneer die verandert, wijzigt ons advies mogelijk ook. Kijk voor wijzigingen op deze pagina.

Gewijzigde openingstijden

De meeste van ons werken momenteel vanuit huis. Een afspraak op kantoor is helaas niet mogelijk. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 09.00 - 17.00. 

Geldt het verbod op samenkomsten ook voor een zeilcursus?

Zeker. Tot en met 6 april. De zeilcursussen vanuit Muiderzand zijn meestal met 3 of 4 deelnemers en een instructeur. Deze 'samenkomsten' zijn verboden tot en met 6 april. Onze zeilcursussen vallen niet onder evenementen met een vergunnings- en meldplicht die tot en met 1 juni zijn verboden.

Is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus?

Wij raden altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Bekijk hier een overzicht van de specifieke corona-voorwaarden per verzekeraar. Ook raden we je aan om na te kijken wat je reis- en ziektekostenverzekering precies dekt.

Mag ik mijn zeilreis omboeken?

In de volgende situaties adviseren wij je om je zeilreis of cursus om te boeken:
 • Je hebt een zeilvakantie naar Griekenland geboekt, die vertrekt op 18 april, 25 april of 02 mei.
 • Je hebt een zeilcursus in Nederland geboekt die vertrekt in de periode t/m 23 april
  In alle andere gevallen vragen we je om de situatie rustig af te wachten.
 • Wat doet Amorgos als mijn zeilreis niet door gaat?

  Als je cursus of zeilreis niet doorgaat, proberen we deze om te boeken (verplaatsen). Dat doen we in overleg met jou.

  Als het advies is om mijn zeilreis om te boeken. Wat gebeurt er dan?

  Dan informeren we je hierover per email. In onderling overleg zoeken we een goed alternatief. Op dit moment werkt iedereen daar hard aan mee. Afhankelijk van de nieuwe vertrekdatum kan de prijs hoger of lager zijn. De uiterste datum waarop je de betaling voor de tweede termijn doet, schuift op naar 6 weken voor de nieuwe vertrekdatum.

  Wanneer besluiten jullie om een zeilreis te annuleren?

  Uiterlijk twee weken voor vertrek.

  Wat zijn voor Amorgos redenen om een zeilreis om te boeken?

  Dit is afhankelijk van de inhoud en bestemming van jouw cursus of zeilreis. We volgen hierbij de ANVR richtlijn en de Reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en beoordelen de situatie ter plekke. Voor de zeilcursussen vanuit Muiderzand volgen we de maatregelen van de Rijksoverheid. Daarbij kijken we o.a. naar een mogelijk inreisverbod, quarantaine maatregelen, vliegreizen en vervoer. We kijken ook in hoeverre restaurants en jachthavens zijn geopend en of de zeiljachten mogen uitvaren.

  Met welke redenen besluiten jullie een zeilreis te annuleren?

  We volgen hierbij de ANVR richtlijn en het is daarbij afhankelijk van de situatie en het product dat je bij ons hebt geboekt.

  Zeilreis met vluchten geboekt door Amorgos

  Als er niet gevlogen kan worden, zijn we helaas genoodzaakt om de zeilreis te annuleren. Ook wanneer een verhuurder of lokale autoriteit besluit dat we door het Coronavirus niet mogen uitvaren, zijn we genoodzaakt om de zeilreis te annuleren.

  Wanneer er wel gevlogen kan worden, het zeiljacht mag uitvaren en de geboekte begeleiding (schipper, instructeur of flottieljebegeleiding) is beschikbaar, annuleert Amorgos de zeilvakantie niet. Vertrek je op korte termijn, dan nemen we per mail of telefoon contact op om de zeilreis om te boeken.

  Zeiljacht gehuurd zonder vliegreizen van Amorgos

  Wanneer het zeiljacht mag uitvaren en de geboekte begeleiding (schipper, instructeur of flottieljebegeleiding) is beschikbaar, annuleert Amorgos de zeilvakantie niet. Vertrek je op korte termijn, dan nemen we per mail of telefoon contact op om de zeilreis om te boeken.

  Ik moet het tweede deel van de betaling doen. Wat adviseren jullie?

  We begrijpen dat je door de onzekerheid rondom het coronavirus twijfelt of je het tweede deel van de aanbetaling wil doen. Echter, als je niet je reis annuleert, dan dien je je te houden aan de Reis- en betalingsvoorwaarden. We vragen dit zodat wij in staat zijn om onze verplichting naar personeel, verhuurders en luchtvaartmaatschappijen na te komen. Alleen op die manier zijn we met elkaar in staat om de zeilvakanties komende zomer door te laten gaan.

  Mag ik kosteloos mijn zeilreis of cursus annuleren?

  Nee, op dit moment kan dat niet. We begrijpen dat je zorgen kunt hebben over je vakantie. Zorgen en/of angsten zijn helaas geen gegronde reden voor het annuleren van de zeilreis.

  Ik wil mijn zeilreis of cursus annuleren. Wat zijn de kosten?

  Wanneer je wilt annuleren gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden: tot 6 weken voor vertrek 50% van de prijs van de zeilreis. Binnen 6 weken voor vertrek 100%. Annulering dient schriftelijk te geschieden. In de meeste gevallen is de vliegreis onderdeel van de totaalprijs . Voor dit deel van de prijs zijn de voorwaarden van de betrokken luchtvaartmaatschappij van toepassing.

  Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik zelf mijn zeilvakantie of cursus wil annuleren?

  Dat hangt af van de maatschappij waar je je verzekering hebt afgesloten. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar.

  Wat is een 'Corona-voucher'?

  Een 'Corona-voucher' is een tegoedbon ter waarde van je (aan-)betaling. Deze voucher kan je bij je reisorganisator gebruiken als betaalmiddel voor een nieuwe reis. De Corona-voucher valt onder de dekking van het SGR (garantiefonds). Dat betekent dat je reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Ook wanneer de reisorganisator failliet zou gaan.

  Nog andere vragen?

  Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

  Contactformulier

  Laatst gewijzigd op: 25 maart

  Ik heb een zeilcursus geboekt in april, gaat die door?

  Heb je een zeilcursus geboekt met vertrek tot en met 23 april, dan boeken we die in onderling overleg om naar een later tijdstip. We informeren je hierover per email. Je kunt zelf een datumvoorstel doen. Zoek hier je cursus op en kijk wanneer deze beschikbaar is.

  Gaat de Amorgos open dag door?

  De open dag op 5 april is geannuleerd. We hebben hiervoor (nog) geen nieuwe datum.

  Laatst gewijzigd op: 25 maart

  Actuele situatie Griekenland

  De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.
  • Op dit moment geldt een code oranje (ministerie van BZ).
  • In heel Griekenland geldt dat vanaf 23 maart 06:00 uur burgers wordt gevraagd thuis te blijven, behalve voor boodschappen, artsenbezoek, naar de bank, mantelzorg of buiten sporten.
  • Iedereen bij binnenkomst moet 14 dagen in quarantaine. Het is onbekend tot wanneer dit advies geldt.
  • Er zijn controles bij grensovergangen, luchthavens en treinstations.
  • Scholen, restaurants en alle niet-essentiële plaatsen en winkels zijn gesloten, behalve levensmiddelenwinkels, apotheken, benzinestations en andere essentiële voorzieningen.
  • Voor supermarkten gelden beperkingen. Zij laten slechts een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen.
  • Iedereen die zich op straat begeeft moet een ID bewijs bij zich hebben en een schriftelijke verklaring met daarop beschreven waarom men op straat is.
  • Bijeenkomsten met meer dan tien personen zijn verboden.

  Kijk voor actuele informatie ook op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met het Reisadvies Griekenland.

  Ons voorlopig advies Griekenland

  Heb je een zeilvakantie in Griekenland geboekt met een vertrekdatum van 18 april, 25 april of 02 mei, dan adviseren we je om deze zeilvakantie om te boeken (verplaatsen). Omdat op dit moment niet duidelijk is hoe de situatie na 18 april is, adviseren we nog niet te annuleren. We informeren je hierover per email. Heb je die nog niet ontvangen. Mail zeilen@amorgos.nl.

  Laatst gewijzigd op: 25 maart

  Actuele situatie Kroatië

  De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.
  • Op dit moment geldt code oranje (ministerie van BZ).
  • De Kroatische grenzen zijn gesloten, ook voor Nederlanders
  • Niet noodzakelijk reizen binnen Kroatië is niet toegestaan.
  • Openbaar vervoer ligt stil.
  • Hotels, restaurants en cafés en veel winkels zijn gesloten
  • Supermarkten blijven open.
  • Scholen en universiteiten zijn gesloten tot en met 30 maart.

  Kijk voor actuele informatie ook op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met het Reisadvies Kroatië.

  Ons voorlopig advies Kroatië

  Heb je een zeilvakantie in Kroatië geboekt met een vertrekdatum van 18 april, 25 april of 02 mei, dan adviseren we je om deze zeilvakantie om te boeken (verplaatsen). Omdat op dit moment niet duidelijk is hoe de situatie na 18 april is, adviseren we nog niet te annuleren. We informeren je hierover per email. Heb je die nog niet ontvangen. Mail zeilen@amorgos.nl.
  Bekijk ons totale aanbod